Externe

Două blocuri din Franța s-au prăbușit. Un tânăr a reușit să salveze pe toată lumea. FOTO

Două blocuri alăturate s-au prăbuşit sâmbătă pe o stradă comercială în plin centrul Lille, în nordul Franţei. Un bărbat a reușit să salveze pe toată lumea.

Două blocuri alăturate s-au prăbuşit sâmbătă pe o stradă comercială în plin centrul Lille, în nordul Franţei/FOTO:  La Voix du Nord Două blocuri alăturate s-au prăbuşit sâmbătă pe o stradă comercială în plin centrul Lille, în nordul Franţei/FOTO: La Voix du Nord

 

 


Două blocuri alăturate s-au prăbuşit sâmbătă pe o stradă comercială în plin centrul Lille, în nordul Franţei, fără a se înregistra victime, cele două locuinţe fiind evacuate în cursul nopţii din precauţie datorită sesizării unui locatar.

 

O clădire cu trei etaje la care se efectuau lucrări s-a prăbuşit, antrenând şi distrugerea unui imobil vecin, în jurul orei 09.15 pe strada Pierre-Mauroy, una foarte circulată în oraş, dar incidentul s-a produs înainte de deschiderea magazinelor.


Salvarea locatarilor, un tânăr care s-a întors acasă la 3 dimineața

Potrivit primarului din Lille, Martine Aubry, citată de AFP, în jur de zece persoane au fost evacuate în cursul nopţii şi „teoretic” nu există victime.

„Un tânăr care se întorcea la trei dimineaţa şi-a dat seama că zidul imobilului este deformat şi poarta deschisă”, a precizat ea. Bărbatul a anunţat poliţia municipală şi pompierii, care au decis să evacueze o clădire, în timp ce cealaltă părea goală, estimând „că există un risc real”.


Majoritatea locuitorilor au fost mutaţi la familie sau la prieteni, a precizat Martine Aubry, prezentă la faţa locului.

„Încă tremur, pentru că dacă în această noapte acest domn nu se întorcea la ora 03.00 dimineaţa şi nu ne-ar fi contactat, iar noi nu am fi avut aceste reacţii, ar fi existat morţi în această dimineaţă”, a spus ea, salutând rapiditatea intervenţiei pompierilor şi poliţiştilor.


Clădirile învecinate au fost şi ele evacuate sâmbătă dimineaţă „din precauţie”. Pompierii au căutat sâmbătă potenţiale fisuri în zidurile magazinelor învecinate, precum şi eventuale scurgeri de gaz în urma prăbuşirii celor două imobile.

 

CITEȘTE ȘI:

Incendiile VIOLENTE continuă în Franța. Pompierii români au fost trimiși pentru a ajuta

Secetă fără precedent în Franța. Peste 100 de orașe au rămas fără apă potabilă

Ultimele Stiri
abonare newsletter