Externe

Britanicii vor înapoi în UE! Mii de manifestanţi au cerut la Londra reintegrarea Marii Britanii în blocul comunitar

Mii de protestatari au mărşăluit sâmbătă prin centrul Londrei cerând ca Marea Britanie să revină în Uniunea Europeană, informează PA Media/dpa.

Mii de manifestanţi au cerut la Londra reintegrarea Marii Britanii în blocul comunitar. FOTO: Captură ecran video

 

 


Participanţi din întreaga Mare Britanie au călătorit ore întregi pentru a ajunge la marşul reintegrării naţionale din capitală în care a fost parcurs un traseu între Park Lane şi Piaţa Parlamentului.

 


În Piaţa Parlamentului o mare de steaguri UE au fost fluturate de participanţi care afişau pancarte pe care se putea citi:„Brexit-ul nu va funcţiona niciodată”, „Pentru facturi mai mici, #reintrăm în UE”.

„Uitaţi-vă unde suntem după şase ani”

Nikki Ajibade, o profesoară de 60 de ani din Warwickshire venită cu sora ei la marş, crede că situaţia în care se află ţara acum este o consecinţă directă a referendumului din 2016, „care se presupune că a fost un referendum consultativ”. „Nu a fost o super-majoritate, 52%/şi 48% nu este ceva cu care să răstorni complet întreaga ţară. Uitaţi-vă unde suntem după şase ani. Aşa că credem cu tărie că trebuie să obţinem un guvern raţional, alegeri generale acum, pentru că ăştia se ceartă ca şobolanii într-un sac”.


Întrebată despre posibilitatea ca Boris Johnson să redevină prim-ministru, Ajibade a răspuns:„Dacă se gândesc că Boris Johnson este răspunsul, nu au înţeles întrebarea, haide că este pur şi simplu ridicol. Este o insultă la adresa naţiunii. Este o adevărată insultă la adresa poporului britanic simpla menţionare a numelui său drept posibil candidat. Nu sunt îngrijorată de revenirea lui Boris Johnson. Nu sunt îngrijorată. Cred că ar fi absolut genial, pentru că atunci el ar fi ultimul cui în sicriul conservatorilor. Este o ruşine naţională, o glumă internaţională, în asta ne-au transformat”.

Mulțimea i-au huiduit pe Johnson, Farage, Patel

Mulţimea a huiduit în timp ce pe un ecran digital mare au apărut imagini cu politicieni care au votat în favoarea părăsirii UE, precum Boris Johnson, Priti Patel şi Nigel Farage.


Oliver Jackson din Dorset, un muncitor la un antrepozit, în vârstă de 26 de ani, a spus că este important ca politicienii să-i asculte pe cei care doresc să intre în UE. „Trebuie să ne facem auzită vocea. Şi, mai ales, în tot acest haos, nu putem lăsa ca acest lucru să fie omis. Sincer, cel mai bun mod de a readuce Regatul Unit pe drumul cel bun este reintegrarea, cel puţin în piaţa unică şi apoi în UE. Brexit-ul a fost moartea lentă care a secat de sânge Regatul Unit ani de zile”, a apreciat tânărul protestatar.

Manifestanţii au scandat „Afară cu conservatorii” şi au huiduit atunci când vorbitorii au menţionat perspectiva ca Boris Johnson să devină din nou prim-ministru.

CITEȘTE ȘI:

Premierul Liz Truss al Marii Britanii a demisionat după 45 de zile! E cel mai scurt mandat din istoria Regatului Unit

Ultimele Stiri
abonare newsletter