Externe

Zeci de copii au murit după ce au primit siropuri de tuse și răceală produse în India

Zeci de copii din Gambia au murit după ce au primit siropuri de tuse și răceală produse în India. Organizația Mondială a Sănătății a pornit o anchetă.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

 

 


Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis miercuri o alertă privind unele siropuri pentru copii împotriva tusei şi răcelii produse de laboratorul indian Maiden Pharmaceuticals care ar fi putut provoca decesul a 66 de copii în Gambia şi care au fost distribuite şi în alte ţări, transmite AFP.

 


„Analiza de laborator a eşantioanelor” de produse a confirmat o contaminare cu dietilen glicol şi etilen glicol în cantităţi inacceptabile”, anunţă OMS într-o alertă cu privire la aceste produse medicale. Conform OMS, aceste produse au fost identificate în Gambia dar ar putea fi distribuite şi în alte părţi ale lumii.

Medicamentele contaminate cu aceste substanţe toxice „ar putea avea o legătură cu leziunile renale acute şi decesul a 66 de copii”, conform directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.


AFP precizează că este vorba despre patru produse: Promethazine Soluţie Orală, siropurile de tuse pentru copii Kofexmalin şi Makoff, şi siropul pentru răceală Magrip N Cold. Toate acestea sunt fabricate de aceeaşi companie, Maiden Pharmaceuticals Limited.

OMS investighează cele întâmplate împreună cu compania şi autorităţile de reglementare din India", conform lui Tedros Adhanom Ghebreyesus.

CITEȘTE ȘI:

Napolitane cu SALMONELLA, retrase din toate magazinele LIDL din țară. ANSVSA: „Poate provoca afecțiuni grave”

Oțet din vin, retras definitiv de pe rafturile magazinelor LIDL. Produsul era o soluţie obţinută din acid acetic şi apă

abonare newsletter