Externe

Sezonul ploilor tropicale devine tot mai activ în Portugalia. Atenționare de călătorie pentru români

Românii care se află sau vor să călătorească în Portugalia sunt atenționați vineri seară de Ministerul Afacerilor Externe că meteorologii portughezi au emis o prognoză meteo de fenomene extreme pentru Regiunea Autonomă Azore.

Românii care se află sau vor să călătorească în Portugalia sunt atenționați vineri seară de Ministerul Afacerilor Externe că meteorologii portughezi au emis o prognoză meteo de fenomene extreme pentru Regiunea Autonomă Azore/ FOTO: Travelo.ro - Facebook Românii care se află sau vor să călătorească în Portugalia sunt atenționați vineri seară de Ministerul Afacerilor Externe că meteorologii portughezi au emis o prognoză meteo de fenomene extreme pentru Regiunea Autonomă Azore/ FOTO: Travelo.ro - Facebook

 

 


Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Portugheză că Institutul pentru Mare şi Atmosferă (IPMA) a emis o prognoză meteorologică de fenomene extreme pentru Regiunea Autonomă Azore.

 


Fenomenele meteorologice sunt cauzate de trecerea prin arhipelag a furtunii tropicale „Gaston”.

„Se vor înregistra ploi abundente şi vânt, cu rafale ce vor ajunge până la 100 km/h, începând de vineri, 23 septembrie 2022, ora 21:00, ora locală (22:00 in zona continentală) şi până sâmbătă, 24 septembrie 2022, ora 15:00, ora locală (16:00 în zona continentală), în special pentru insulele Grupului de Vest şi cel Central al arhipelagului. În acest context, autorităţile regionale din Arhipelagul Azore au transmis o serie de recomandări pentru populaţie, care pot fi accesate la adresa de web: https://www.prociv.azores.gov.pt/alertas/ver.php?id=2440”, se arată într-un comunicat transmis vineri de MAE.


Sursa citată precizează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351. 927.411.628.

 

CITEȘTE ȘI:

Atenționare de călătorie în Spania! Mai multe zboruri au fost blocate după ce însoţitorii de zbor au intrat în grevă

abonare newsletter