Externe

Charles al III-lea, proclamat oficial rege al Marii Britanii! Ceremonia, transmisă LIVE pentru prima dată în istorie

Regele Charles al III-lea va fi proclamat, sâmbătă, oficial rege al Marii Britanii, după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.

Charles al III-lea va fi proclamat oficial rege al Marii Britanii / Foto: captură ecran YouTube - Sky News Charles al III-lea va fi proclamat oficial rege al Marii Britanii / Foto: captură ecran YouTube - Sky News

 

 


Chiar dacă Prințul Charles a devenit automat rege la moartea Reginei Elisabeta a II-a, funcția i se confirmă într-o ceremonie specială, rămasă de pe vremea când regele Marii Britanii era ales.

 


Charles al III-lea este proclamat oficial ca nou rege sâmbătă, la Palatul St James din Londra, de către Consiliul de Ascensiune, un organism ceremonial istoric care se reuneşte pentru a desemna pe fiecare dintre noii monarhi ai Regatului Unit.

Precedentul consiliu a avut loc în urmă cu multe decenii, în urmă cu 1952, când tehnologia nu era atât de dezvoltată ca în prezent, iar evenimentul nu a putut fi transmis live.


Din acest motiv, ceremonia este transmisă live sâmbătă pentru prima dată în istorie.

Regele Charles al III-lea va da o declarație și va ține primul său Consiliu Privat, după ce va fi proclamat monarh. La Consiliul Privat se alătură și Regina Consoartă și Prințul de wales.

CITEȘTE ȘI:

Mii de oameni s-au adunat în fața Palatului Buckingham, pentru a o omagia pe Regina Elisabeta a II-a. VIDEO

Regina Elisabeta a II-a, fascinantă pentru Hollywood. De la „The Crown”, până la „The Simpsons”, suverana a fost un personaj iubit și pe ecrane

abonare newsletter