Externe

Furtuni puternice în vestul Europei. Străzile din capitala Franței au devenit „navigabile” VIDEO

După ce seceta a lovit puternic Franța în ultima perioadă, Paris, capitala Franței a avut parte de o ploaie torențială care a inundat mai multe străzi. De asemenea furtunile însoțite de rafale puternice de vânt au afectat mai multe zone din Spania.

Furtunile revin în forță în vestul Europei/ Foto: captură ecran video Facebook - Paris Par Rues Méconnues Furtunile revin în forță în vestul Europei/ Foto: captură ecran video Facebook - Paris Par Rues Méconnues

 

Mai multe staţii de metrou din Paris au fost închise, după ce apa s-a scurs pe scări și a inundat peroanele.


 

Totodată, o persoană a murit şi nouă au fost rănite în urma unor furtuni puternice care au lovit joi, 18 august, insula franceză Corsica, în timp ce aproximativ 1.000 de gospodării au rămas fără electricitate în departamentele sudice Loire şi Ain.


Corsica a devenit centrul unei zone de presiune joasă, marcată de furtuni intense, grindină şi ploi torenţiale.

Persoana care a decedat se afla pe un teren de camping de pe insula mediteraneană, unde furtunile s-au dezlănţuit, însoţite de rafale de peste 220 km/oră, a declarat un purtător de cuvânt al prefecturii.

Nici Spania nu a scăpat de furtuni. Destinațiile turistice populare din Spania s-au confruntat cu ploi torențiale și condiții de furtună, fiind emisă o avertizare meteo.


Insulele Baleare Majorca, Menorca, Ibiza și Formentera au fost emise o alertă pentru joi, transmite Hull Daily Mail. Din cauza unei inundații de marți, unele zboruri au trebuit să fie deviate de pe Aeroportul Reus de pe Costa Brava.

În Spania vremea rea a afectat săptămâna trecută desfășurarea unui festival. O persoană a murit şi cel puţin 40 au fost rănite după ce vântul puternic a provocat prăbuşirea unei părţi a scenei la un festival de muzică în apropiere de oraşul spaniol Valencia, sâmbătă dimineaţă, 13 august, au anunţat serviciile regionale de urgenţă.


Accidentul a avut loc la primele ore ale dimineţii la Festivalul Medusa, un festival de muzică electronică desfăşurat timp de şase zile în oraşul Cullera, situat pe coasta de est, la sud de Valencia, scrie Reuters.

 

CITEȘTE ȘI:

Imagini APOCALIPTICE din timpul furtunii, în cartierul Între Lacuri din Cluj-Napoca. VIDEO

Secetă fără precedent în Franța. Peste 100 de orașe au rămas fără apă potabilă

abonare newsletter