Externe

Testare masivă în Shanghai, la o lună de la încheierea lockdown-ului care a durat două luni

Autorităţile din Shanghai impun rezidenţilor din nouă cartiere ale oraşului şi din unele regiuni mai mici să efectueze teste anti-COVID-19 în perioada 26-28 iulie, au precizat autorităţile municipale luni, după apariţia unor cazuri locale sporadice în capitala comercială a Chinei.

Autoritățile au decis testarea în masă a mai multor locuitori din Shanghai/ Foto: pixabay.com Autoritățile au decis testarea în masă a mai multor locuitori din Shanghai/ Foto: pixabay.com

 

Shanghai a încheiat în iunie un lockdown de două luni, dar a înregistrat cazuri zilnice de ordinul zecilor în ultimele săptămâni.


 

Autorităţile se bazează pe testări repetate în masă pentru a identifica infecţiile pe care le pot carantina apoi rapid pentru a preveni transmiterea ulterioară, în acord cu strategia dinamic zero, potrivit căreia orice focar trebuie ţinut sub control pe cât de rapid posibil.


Campania de testare, în cadrul căruia rezidenţii trebuie să treacă prin două teste de depistare a COVID-19 într-un interval de trei zile, a fost iniţiată după altele similare la începutul lunii. Rezidenţii oraşului trebuie să se testeze cel puţin o dată pe săptămână pentru a avea acces în spaţii publice şi mijloace de transport.

 

CITEȘTE ȘI:

Locuitorii din Shanghai, din nou în lockdown. Aproape 15 milioane de persoane în carantină

Locuitorii din Shanghai, nemulțumiți din cauza măsurilor de izolare

abonare newsletter