Externe

Atenționare de călătorie în Portugalia! Temperaturi extreme de până la 45 de grade şi incendii de vegetaţie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie în Portugalia pentru cetățenii români. În aceste zile Republica Portugheză este lovită de un val de căldură extremă care aduce maxime de 45 de grade Celsius.

Atenționare de călătorie în Republica Portugheză/ Foto: pixabay.com Atenționare de călătorie în Republica Portugheză/ Foto: pixabay.com

 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Portugheză că autorităţile au emis o atenţionare meteorologică privind temperaturi extreme, în special pentru zona continentală, cu valori cuprinse între 42° şi 45° C, în perioada 12 - 14 iulie.


 

Acest val de căldură poate favoriza apariţia incendiilor de vegetaţie, atenţionează MAE.
 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 


 


Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. 


De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351.927.411.628.

 

CITEȘTE ȘI:

Atenționare de călătorie în Spania! Grevă a însoțitorilor de zbor pe mai multe aeroporturi

Parchetul Militar din România deschide o anchetă în legătură cu invazia rusă în Ucraina

Ultimele Stiri
abonare newsletter