Electric Castle

Inițiativă inedită! Organizatorii Electric Castle au ascuns abonamente în metroul din București

Organizatorii festivalului Electric Castle care se tine la Castelul din Bonțida (Cluj) au anunțat că au dat startul unui quest prin metroul din București.

Organizatorii festivalului Electric Castle care se tine la Castelul din Bonțida (Cluj) au anunțat că au dat startul unui quest prin metroul din București/ Foto: Electric Castle - Facebook Organizatorii festivalului Electric Castle care se tine la Castelul din Bonțida (Cluj) au anunțat că au dat startul unui quest prin metroul din București/ Foto: Electric Castle - Facebook

 

 


Organizatorii festivalului Electric Castle au anunțat că au dat startul unui nou quest prin metroul din București. 

 


Mai exact, există un tren care circulă și are ascunse în interior plicuri cu bilete la festival. 

„Acest tren vine cu cadouri! Ai văzut trenul EC în București? Faceți o plimbare și verificați-vă locul sau împrejurimile pentru un plic galben pentru a găsi un permis GA în fiecare zi până pe 20 mai”, au transmis organizatorii festivalului Electric Castle.


Macklemore, în premieră în România

Organizatorii festivalului Electric Castle au anunțat la finalul lunii martie line-up-ul complet pentru ediția din 2023. Macklemore și Jamie xx se alătură lui Iggy Pop, The Chemical Brothers și George Ezra ca headliners ai ediției.

Un rapper underground în spirit, dar superstar internațional conform palmaresului de vânzări  și premii (nu mai puțin de 4 premii Grammy pentru albumul de debut), Macklemore este primul artist rap care ajunge headliner la o ediție Electric Castle. Macklemore a reușit să rămână memorabil de la „Thrift Shop”, single de debut și primul No. 1 în US, și să revină mereu în clasamente cu noi hit-uri ca „Heroes” sau „Same Love”. La primul său concert în România, rapperuul vine cu un album proaspăt lansat și cu un show care să compenseze absența de pe scene din ultimii ani. 


Jamie xx se alătură The Chemical Brothers și Peggy Gou în categoria headliners EC din muzica electronică. Artistul din spatele fenomenului The xx s-a concentrat în ultimii ani pe cariera solo și este recunoscut ca un expert în improvizații live savurate în cele mai mari festivaluri din lume. 

Morcheeba revine la Bonțida

Punk cu Iggy Pop, post-rock cu Sigur Ros, folk pop cu George Ezra și trip-hop cu Morcheeba. Muzica live sună perfect pe Main Stage la Electric Castle odată cu confirmarea uneia dintre cele mai bune trupe trip-hop din toate timpurile. După 10 ani, Morcheeba revine la castel, la fel de relevantă și de carismatică, cu un setlist ce include hit-uri precum „The Sea” sau „Part of the process” dar și materiale de pe Blackest Blue, albumul lansat anul trecut.


E greu de crezut că au trecut 30 de ani de la lansarea „Chime”, cel mai mare hit Orbital, dar artiștii britanici  par la fel de în formă ca la începutul carierei. După zeci de piese înregistrate, 4 filme pentru care semnează coloana sonoră, mai multe separări și împăcări, Orbital revin în turneu, spre entuziasmul fanilor stilului electro.

În lista momentelor de neratat, deschisă de Rezz, Romy și Noga Erez, se adaugă și James Lavelle, fondatorul trupei UNKLE cu care a fost deja prezent în festival, Huey Morgan, fostul membru al trupei Fun Loving Criminals, care în ultimii ani s-a remarcat ca un DJ important la BBC Radio, duo-ul berlinez Booka Shade și canadianul Tiga. Pentru cei care vor să exploreze o zonă muzicală specială, Boy Harsher, trupa americană de darkwave, inspirată din filmele lui David Lynch, împreună cu Emma Ruth Rundle, una dintre cele mai talentate cantautoare din underground-ul american, pot fi revelațiile EC9.

Se anunță o ediție foarte interesantă și pentru fanii rap și trap. Confirmarea lui Yung Lean  în line-up este completată de cei mai buni artiști români din aceste zone muzicale, Ian,  Oscar, Șatra BENZ, Specii și Bitză, Nane, Rava, MARKO GLASS X BVCOVIA, Lil Cagula și Macanache.

Îndrăgitul festival Electric Castle va avea loc în perioada 19– 23 iulie 2023, pe domeniul Banffy din Bonțida

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

5 momente memorabile de la Electric Castle 2022. Gorrilaz, surpriză cu lăutari pe scena festivalului. VIDEO

Line-up complet Electric Castle 2023: Macklemore, Jamie xx, Morcheeba sau Orbital, pe scena din Bonțida

Ultimele Stiri
abonare newsletter