Electric Castle

START distracție la Electric Castle! Măsurile de securitate au fost sporite

Miercuri, 13 iulie, la ora 12:00, s-au deschis porțile festivalului Electric Castle pentru toți iubitorii de muzică și de distracție. Organizatorii se așteaptă la un număr mult mai mare de participanți ca și în edițiile trecute, iar măsurile de securitate au fost sporite.

Pe timpul desfăşurării festivalului Electric Castle reprezentanţii M.A.I vor desfăşura misiuni specifice de menţinerea ordinii și evitarea oricărui fel de conflict pe perioada desfășurării evenimentului/ Foto: Facebook - Inspectoratul de Politie Judetean Cluj Pe timpul desfăşurării festivalului Electric Castle reprezentanţii M.A.I vor desfăşura misiuni specifice de menţinerea ordinii și evitarea oricărui fel de conflict pe perioada desfășurării evenimentului/ Foto: Facebook - Inspectoratul de Politie Judetean Cluj

 

Pe timpul desfăşurării festivalului Electric Castle reprezentanţii M.A.I vor desfăşura misiuni specifice de menţinerea ordinii și evitarea oricărui fel de conflict pe perioada desfășurării evenimentului.


 

Aproximativ 180 de jandarmi vor patrula zilnic în perimetrul festivalului Electric Castle care a început miercuri, 13 iulie.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


„Aproximativ 180 de jandarmi participanți zilnic la misiune începând de astăzi și până în 17 iulie, cu câini de serviciu și mijloace tehnice din dotare, vor acționa zilnic în scop preventiv și descurajator, având elemente de dispozitiv în tot perimetrul festivalului, prin posturi, patrule și rezerve de intervenție antiteroriste, precum și pentru restabilirea ordinii publice la nevoie, pentru supravegherea accesului, verificarea respectării regulilor de comportament, precum și gestionarea operativă a oricăror fapte antisociale constatate. Și în acest an, descurajarea și combaterea consumului/deținerii/traficului de substanțe interzise rămâne un obiectiv principal. (…) Participanții trebuie să evite conflictele de orice fel, să ofere atenție bunurilor personale, dar mai ales a copiilor dacă sunt însoțiți de aceștia”, spun reprezentanţii Jandarmeriei Cluj.

Peste 250 de polițiști vor patrula zilnic prin festival

Pentru desfășurarea în siguranță a festivalului Electric Castle, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj va acționa, zilnic, cu peste 250 de polițiști.


„Vor fi prezente efective din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, acțiuni speciale, investigații criminale, investigarea criminalității economice, criminalistică, arme, explozivi și substanțe periculoase, prevenire și celelalte structuri de suport.

Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca va acționa permanent pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de substanțe psihoactive.


De asemenea, în această perioadă, fluidizarea traficului rutier va fi asigurată de polițiști, atât în perimetrul festivalului, cât și pe principalele artere din județ.

Pentru îndeplinirea acestor măsuri și având în vedere că organizatorii anunță un număr mai mare de participanți față de ultima ediție, vor fi prezente echipaje de poliție rutieră din cadrul Poliției Române.

Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj vor asigura climatul de ordine și siguranță publică în special în trenurile de călători care duc spre festival.

Vor fi prezenți și câinii special antrenați în detectarea și semnalarea materialelor explozive, precum și a substanțelor psihoactive”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

În permanenţă vor fi pregătite 5 ambulanţe SMURD pentru transportul la spital în caz de nevoie, precum şi 2 autospeciale pentru stingerea incendiilor care vor asigura prima intervenţie în caz de necesitate. De asemenea, pentru optimizarea misiunilor echipajele operative clujene vor fi suplimentate cu 24 pompieri de la inspectoratele pentru situații de urgență din județele Mureș, Bihor, Bistrița-Năsăud și Sălaj.

„Peste 90 de pompieri, 12 medici SMURD și peste 20 de paramedici voluntari vor asigura zilnic necesitățile operative în perimetrul alocat festivalului. La Bonțida vor fi dislocate în fiecare zi două autospeciale de stins incendii, 5 ambulanțe SMURD, precum și două autospeciale pentru transport personal și victime multiple. De asemenea, pentru optimizarea misiunilor de răspuns, echipajele operative clujene vor fi suplimentate cu 24 pompieri de la inspectoratele pentru situații de urgență din județele Mureș, Bihor, Bistrița-Năsăud și Sălaj.

Totodată, s-a luat măsura ca în incinta festivalului să fie amplasate trei puncte medicale avansate deservite de personalul ISU și SMURD, iar coordonarea acțiunilor va fi realizată, prin intermediul unui punct de comandă mobil”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Câine premiat de M.A.I pentru abilitățile de detectare a stupefiantelor, la EC

„În perioada 13-17 iulie, cu ocazia desfășurării festivalului ELECTRIC CASTLE, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroport Cluj sunt pregătiți să asigure un control eficient fără creșterea timpilor de așteptare atât pe sensul de intrare cât și pe cel de ieșire din țară prin cea mai frecventată poartă aeriană a Transilvaniei, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj.

Totodată, vom participa ca forță de sprijin la acțiuni, în cooperare cu celelalte forțe MAI din perimetrul festivalului cu echipajul canin specializat în detectarea substanţelor psihoactive, contribuind la măsurile de prevenire pe această linie de activitate. Astfel, printre participanţii la festival se va afla şi Skinny, câinele poliţist premiat cu locul I la ultimul concurs organizat de Ministerul Afacerilor Interne pentru abilitățile sale în ceea ce priveşte detectarea stupefiantelor”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră de pe Aeroportul Cluj

Activități de consțientizare asupra pericolului consumului de droguri

„În vederea asigurării unui răspuns proactiv față de fenomenul consumului de droguri, Agenția Națională Antidrog, prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Cluj-Napoca, desfășoară activități specifice pe linia prevenirii și reducerii riscurilor asociate consumului de droguri, pe toată durata de desfășurare a Festivalului Electric Castle.

Precizăm că și premergător debutului festivalului, reprezentanții noștri au derulat, în zonele centrale ale orașului, astfel de activități de prevenire a consumului de droguri, pentru comunitatea clujeană, dar și sesiuni de informare adresate personalului MAI care asigură ordinea și siguranța publică pe perioada festivalului, în scopul identificării semnelor consumului de substanțe interzise.

Astfel, în vederea conştientizării tinerilor cu privire la pericolele la care se expun prin consumul de droguri, în cadrul festivalului Electric Castle, specialiști în prevenire și asistență ai Agenției Naționale Antidrog din cadrul CRPECA Cluj-Napoca, împreună cu voluntari instruiți în domeniu”, au declarat reprezentanții CRPECA Cluj-Napoca.

Reprezentanţii forțelor de ordine recomandă celor care urmează să participe la acest eveniment, să evite implicarea în orice fel de conflict, să nu răspundă provocărilor, să nu consume băuturi alcoolice în exces sau alte substanțe interzise de lege şi foarte important, să nu ezite să solicite sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliţie sau jandarmerie, dacă au nevoie de sprijin sau dacă sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale.

 

CITEȘTE ȘI:

Nici nu a început Electric Castle că traficul este BLOCAT spre Bonțida: „Am plecat de o oră și suntem doar la Apahida” FOTO

Să ne dăm întâlnire la castel! Electric Castle, festivalul care electrizează Clujul, începe astăzi!

O săptămână până la Electric Castle. Organizatorii fac apel să nu se vină cu mașina la festival

Ultimele Stiri
abonare newsletter