Educație

3.675 de absolvenți de liceu din Cluj au susținut prima probă scrisă la Bacalaureat. Al doilea examen are loc marți

3.675 absolvenți ai claselor a XII-a din Cluj au susținut luni prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022, la Limba Română, și 36 de candidați au lipsit.

3.675 de absolvenți de liceu din Cluj au susținut prima probă scrisă de Bacalaureat / Foto: depositphotos.com

 

 


Probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022, au debutat azi, 20 iunie 2022, cu proba scrisă la Limba și literatura română, proba E.a), în 16 centre de examen organizate la nivelul județului Cluj.

 


La prima probă scrisă au fost prezenți 3.675 de candidați, iar 36 candidați nu s-au prezentat la această probă scrisă. În județul Cluj, nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă și nici situații de fraudă sau tentativă de fraudă.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Subiectele și baremele de corectare pentru proba scrisă la Limba și literatura română – proba E.a) au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, astăzi, 20 iunie 2022, la ora 15:00.


Marți, 21 iunie 2022, va avea loc proba scrisă obligatorie a profilului – proba E.c)., iar miercuri, 22 iunie 2022, este programată să se desfășoare proba scrisă la alegere a profilului și a specializării – proba E.d). Joi, 23 iunie 2022, va avea loc proba scrisă la limba și literatura maternă – proba E.b).pentru candidații care au studiat în limba minorităților naționale.

Bacalaureat 2022. Când se afișează rezultatele?

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 27 iunie 2022 (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierul centrului de examen. Împreună cu contestația, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. 


Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie 2022. „Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice, în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului”, a transmis IȘJ Cluj.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Bacalaureat 2022. Ce subiecte au picat la BAC 2022 la Limba și literatura română

Subiectele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor fi adaptate pentru ultimii doi ani de pandemie

Ultimele Stiri
abonare newsletter