Educație

1.459 de candidați au susținut examenul de simulare a admiterii la UMF Cluj. Cea mai mare notă - 9,91

UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a organizat în weekend un examen de simulare a admiterii la care au parrticipat 1.459 de candidați. Vezi ce rezultate au obținut viitori studenți.

1.459 de candidați au dat examenul de simulare a admiterii la UMF Cluj / Foto: UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca 1.459 de candidați au dat examenul de simulare a admiterii la UMF Cluj / Foto: UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca

 

 


Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a organizat, în data de 7 mai, cea de-a XIII-a ediţie a examenului de simulare a admiterii, care s-a desfășurat on-site.

 


La examenul de simulare al concursului de admitere s-au înscris 1.459 de candidați din Transilvania, dar și din alte regiuni ale țării.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Ei au avut astfel șansa să se familiarizeze cu atmosfera de concurs și să-și testeze cunoștințele necesare promovării examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie.


Cel mai mare interes s-a remarcat pentru programul de studiu Medicină, la care s-au înscris 1.098 de candidaţi. A urmat specializarea Medicina Dentară cu 84 de candidați, Asistență Medicală Generală - 82, Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare - 54, Radiologie și Imagistică - 45, Tehnică Dentară - 40, Farmacie - 31, iar la Nutriţie şi Dietetică, 25 de elevi s-au înscris la examenul de simulare.

Rezultatele examenului de simulare

Cele mai mari note s-au obținut la programele de studiu: Farmacie - 9,91; Asistență Medicală Generală - 9,85; Nutriție și Dietetică - 9,78.


După doi ani în care examenul de simulare a admiterii s-a desfășurat online, în acest an, simularea concursului de admitere a avut loc on-site, în condiții de distanțare fizică, în 19 săli și amfiteatre.

Examenul de simulare s-a desfășurat după sistemul „grilă” al întrebărilor cu răspunsuri multiple și a avut durata de 2 ore.

„Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile de medic şi farmacist și îi sprijinim pe toți cei interesați să se pregătească cât mai bine pentru unul dintre cele mai importante examene din parcursul lor educațional. Examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoștințelor candidaților. De la an la an, exigența crește, acest concurs fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviți candidați pentru viitorul sistemului național de sănătate”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Liceenii care au dorit să își verifice sau să îşi consolideze cunoștințele au avut ocazia să participe, în luna aprilie, la cursuri de pregătire online, oferite de cadre didactice din cadrul universității. Cursurile de pregătire au rămas la dispoziţia celor înscrişi și au putut fi accesate în orice moment, până la data examenului.  

Examenul scris de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” se va desfășura în sistem clasic, timp de două zile, în 23 și 24 iulie, iar candidații se vor putea înscrie online, în perioada 10-17 iulie.

CITEȘTE ȘI:

A murit un profesor îndrăgit de la UMF Cluj! Conducerea: „S-a dăruit profesiei și a luminat cu înțelepciune drumul multor generații”

Brevete de invenție în domeniul sănătății, prezentate în cadrul UMF Cluj Technology Transfer Days

abonare newsletter