Actualitate

A murit un profesor îndrăgit de la UMF Cluj! Conducerea: „S-a dăruit profesiei și a luminat cu înțelepciune drumul multor generații”

A murit un medic ortoped și profesor îndrăgit de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj! Conducerea universității transmite condoleanțe familiei îndurerate.

A murit un profesor îndrăgit de la UMF Cluj, Dr. Dan Osvald Lucaciu / Sursă foto: pixabay.com + UMF Cluj (Facebook) A murit un profesor îndrăgit de la UMF Cluj, Dr. Dan Osvald Lucaciu / Sursă foto: pixabay.com + UMF Cluj (Facebook)

 

 


Dr. Dan Osvald Lucaciu, un medic primar ortoped și profesor universitar de la UMF Cluj-Napoca s-a stins din viață, a anunțat conducerea universității clujene.

 


Profesorul a „luminat cu știință și înțelepciune drumul multor generații de studenți” și a ocupat funcția de director al Departamentului Spepcialități Chirurgicale, potrivit rectorului UMF Anca Buzoianu:

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Conducerea universității le-a transmis condoleanțe familiei și a prezentat o parte din munca profesorului într-o mesaj postat pe pagina de Facebook „UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca”:


„Universitatea de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu» Cluj-Napoca își exprimă regretul și compasiunea și aduce un pios omagiu la trecerea în veșnicie a domnului prof. dr. Dan Osvald Lucaciu. Medic primar Ortopedie și Traumatologie, doctor în Științe Medicale al universității noastre, s-a dăruit profesiei sale și a luminat cu știință și înțelepciune drumul multor generații de studenți.

Prof. dr. Dan Lucaciu a fost directorul Departamentului Specialităţi Chirurgicale din cadrul UMF «Iuliu Haţieganu» Cluj-Napoca, şeful Clinicii Ortopedie Traumatologie «Alexandru Rădulescu» Cluj-Napoca şi Preşedintele Societăţii Române de Ortopedie şi Traumatologie - SOROT.


De-a lungul carierei sale, a efectuat numeroare intervenţii în premieră în cadrul Clinicii de Ortopedie din Cluj-Napoca, printre care amintim:

  •  osteosinteza centromedulară cu ajutorul tijelor blocate
  •  hemiartroplastia de umăr
  •  artroplastia totală de şold cimentată şi necimentată
  •  artroplastia totală de genunchi
  •  artroplastia de revizie a şoldului şi a genunchiului
  •  artroplastia de rezecţie tumorală de genunchi

La trecerea sa în neființă, este însoțit de adânca noastră recunoștință. Un gând de sincere condoleante și compasiune familiei. Dumnezeu să-l odihnească în pace!” , a transmis conducerea Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca - rector, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Sursă fotografiei profesorului: UMF Cluj

CITEȘTE ȘI:

A murit o profesoară de la Facultatea de Litere Cluj. Conducerea: „Suntem alături de familia îndurerată”

A murit unul dintre primii salvatori ai Salvamont Cluj. A slujit munții din anii '90

Ultimele Stiri
abonare newsletter