Educație

Studenții vor putea face cursuri online din toamnă! Legea Educației va fi modificată pentru următorul an universitar

Începând din toamnă, studenții vor putea învăța online. Legea Educației va fi modificată printr-un proiect de ordonanță de urgență.

Studenții vor putea face cursuri online din toamnă / Foto: depositphotos.com Studenții vor putea face cursuri online din toamnă / Foto: depositphotos.com

 

 


Predarea online în universități va fi „legalizată”, scrie edupedu.ro, după ce Legea Educației va fi modificată printr-un proiect de ordonanță de urgență.

 


Astfel, începând de la debutul anului universitar 2022-2023, adică din toamnă, studenții vor putea să urmeze anumite cursuri online.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Mai exact, Legea Educației va prevedea că „unele activități din cadrul formei de învățământ cu frecvență se pot desfășura prin intermediul resurselor electronice, informatice şi de comunicaţii specifice, prevăzute în standardele de calitate elaborate și aprobate de ARACIS”.


Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) este cea care se va ocupa de standardele de calitate pentru predarea online.

„Standardele de calitate prevăzute la alin. (3) se elaborează, de către ARACIS, în termen de maximum 90 de zile, de la intrarea în vigoare a prezentei OUG. Pe baza aplicării standardelor de calitate, instituțiile de învățământ superior au dreptul de a organiza programe de studii în condițiile prevăzute la alin. (1), urmând ca ARACIS să verifice respectarea acestora în cadrul procedurilor de evaluare externă a calității desfășurate în condițiile art. 31, respectiv, după caz, art. 33 alin. (3) din OUG 75/20015, cu modificările și completările ulterioare”, prevede unul dintre articolele modificate ale legii.


În luna martie, ministrul Educației a anunțat că toți studenții trebuie să se întoarcă înapoi la facultate fizic și le-a dat termen de două săptămâni pentru a face acest lucru.

Deși în altă parte din țară studenții s-au conformat, în Cluj-Napoca, studenții Universității Babeș-Bolyai au fost revoltați din cauza acestui lucru, fiindcă perioada de tranziție era prea scurtă.

În ciuda demersurilor luate de studenții reprezentanți din Senatul UBB și a protestelor organizate pentru continuarea semestrului II în aceleași condiții în care a început, cursurile se desfășoară în prezent față în față.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Studenții UBB, revoltați de trecerea la cursuri în format fizic: „E o batjocură”/ „Va genera abandon universitar”

OFICIAL. Studenții UBB trebuie să se întoarcă FIZIC la facultate până la finalul lunii: „Continuăm cu proteste!”

Studenții UBB anunță protest împotriva noii decizii de a reveni fizic la facultate: „Au bulversat întreaga comunitate”

abonare newsletter