Educație

1.600 de copii ucraineni, înscriși în școlile din România. Pentru încă 300 s-au depus cereri

Pentru 1.900 de elevi și preșcolari ucraineni s-au depus cereri de înscriere la școlile și grădinițele din România. Dintre aceștia, 1.600 au fost repartizați.

1.600 de copii ucraineni, înscriși în școlile din România. Pentru încă 300 s-au depus cereri/ Sursă foto: Facebook - Emil Boc 1.600 de copii ucraineni, înscriși în școlile din România. Pentru încă 300 s-au depus cereri/ Sursă foto: Facebook - Emil Boc

 

 


Un număr de 1.900 de elevi şi preşcolari refugiaţi din Ucraina au depus cereri de înscriere ca audienţi în şcolile şi grădiniţele din România, aproape 1.600 dintre aceştia fiind deja repartizaţi, a anunţat, vineri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

 


Potrivit acestuia, dintre cei 1.900 de copii care au depus cerere, 622 sunt preşcolari şi 1.278 elevi.

Până vineri, 1.588 dintre ei au fost deja repartizaţi/înscrişi - 566 de preşcolari şi 1.022 de elevi.


Aceleași beneficii ca elevii români

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunțat că elevii refugiați din Ucraina pot fi integrați în sistemul de învățământ românesc.

De asemenea, copiii ucraineni vor beneficia în școli de aceleași drepturi ca și elevii români.


„Toți copiii ucraineni aflați pe teritoriul României, inclusiv cei care nu solicită protecție, potrivit legii azilului, vor beneficia de drept la educație în unitățile de învățământ din România, în aceleași condiții cu antepreșcolarii, preșcolarii și elevii români. Acești copii vor avea drept la cazare gratuită în internatele școlare, drept de alocație de hrană, drept de a primi rechizite, îmbrăcăminte, încăllțăminte și manuale”, a anunțat în luna martie Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

CITEȘTE ȘI:

EMOȚIONANT. Doi copii ucraineni, primiți cu aplauze în prima zi la o școală din Italia - VIDEO

Zborul ursuleților. 160 de copii din Ucraina au zburat în Turcia cu ajutorul Asociației Blondie. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter