Educație

Simularea Bacalaureatului se încheie azi. Are loc proba scrisă la Limba maternă

Elevii din ultimul an de liceu care au urmat cursurile într-o limbă a minorităţilor naţionale susţin, joi, proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Se încheie simularea Bacalaureatului din acest an. Foto: Facebook/ Emil Boc. Se încheie simularea Bacalaureatului din acest an. Foto: Facebook/ Emil Boc.

 

 


Rezultatele vor fi comunicate pe 14 aprilie.

 


Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Probele încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

„Obiectivele urmărite prin organizarea simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimnaziale/liceale”, precizează Ministerul Educaţiei.


Notele nu se trec în catalog

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute nu se trec automat în catalog însă prin excepţie, în baza unei cereri scrise, depusă de elevi, se poate aproba consemnarea acestor note în cataloage.

Subiectele şi baremele vor fi publicate în fiecare zi a simulării, la ora 15.00, pe http://subiecte.edu.ro/2022/simulare/simulare_bac_XII/.

CITEȘTE ȘI:

Schimbări importante în învățământ! 5 vacanțe, manuale digitale și renunțarea la tezele semestriale

Ultimele Stiri
abonare newsletter