Educație

Simulare Bacalaureat 2022. Astăzi are loc proba scrisă la Limba și literatura română

Elevii de liceu susțin astăzi, 28 martie, prima probă de la examenul de simulare Bac 2022, cea la limba și literatura română. Marți vor susține proba obligatorie a profilului.

Simulare Bacalaureat 2022. Astăzi are loc proba scrisă la Limba și literatura română/ Sursă foto: Emil Boc - Facebook Simulare Bacalaureat 2022. Astăzi are loc proba scrisă la Limba și literatura română/ Sursă foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a (seral/frecvenţă redusă) de liceu vor susţine, luni, proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul simulării examenului de bacalaureat.

 


Marţi va avea loc proba obligatorie a profilului probă scrisă (matematică sau istorie), iar miercuri proba la alegere a profilului şi specializării (Biologie, Geografie, Logică etc.).
 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 



Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 31 martie probă scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate pe 14 aprilie.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.


Notele obținute nu se contestă și nu se trec în catalog

Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.

Elevii din clasa a VIII-a de gimnaziu vor susţine simularea Evaluării Naţionale în zilele de 4 aprilie (proba scrisă la Limba şi literatura română) şi 5 aprilie (proba scrisă la Matematică).


Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 6 aprilie proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate pe 14 aprilie.

Calendar BACALAUREAT 2022

  • 23 - 27 mai 2022 - Înscrierea candidaților
  • 27 mai 2022 - Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
  • 6 - 8 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
  • 8 - 9 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
  • 9 - 10 iunie 2022 Evaluarea competențelor digitale — proba D13 - 15 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
  • 20 iunie 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
  • 21 iunie 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
  • 22 iunie 2022 Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
  • 23 iunie 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
  • 27 iunie 2022 - Afișarea rezultatelor la probele scrise la BAC 2022 (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00—18.00
  • 28 - 30 iunie 2022 - Rezolvarea contestațiilor
  • 1 iulie 2022 - Afișarea rezultatelor finale la Bacalaureat 2022

 

CITEȘTE ȘI:

UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca organizează cursuri de pregătire și examen de simulare a admiterii

abonare newsletter