Educație

Primarul Emil Boc, intervenție în cadrul Conferinței „Investiția în educație”: Rezultatele investiției se văd pe termen mediu și lung

Primarul Emil Boc a participat marți la Conferința ministerială „Investiția în educație”, în cadrul dezbaterii „Care ar trebui să fie strategia Europeană pentru investiții de calitate în educație?”.

Primarul Emil Boc, intervenție în cadrul Conferinței „Investiția în educație” Primarul Emil Boc, intervenție în cadrul Conferinței „Investiția în educație”

 

 


 

Primarul Clujului, Emil Boc, este raportor al Parlamentului European pe tema „2025: Realizarea Spațiului European al Educației”.


 

„Am răspuns invitației Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene de a participa la aceasta Conferință dedicată educației. Am reprezentat autoritățile locale și regionale, ca membru al Comitetului European al Regiunilor. Am subliniat, printre altele , importanta următoarelor aspecte:


- investiția în educație presupune costuri financiare acum, iar rezultatele se văd pe termen mediu și lung. 
- investiția în educație este lipsită de grija falimentului și este cea mai eficientă din lume: reprezintă cheia pentru a ieși din sărăcie, dar și calea spre salarii mai mari și o viața personală mai buna;
- educația este fundamentala pentru consolidarea modului de viața european, democratic și pentru combaterea violentei, rasismului și a extremismului;
- educația adevărată are nevoie ca elevii sa revină în totalitate la școală, iar tehnologia să rămână un instrument important în pregătirea lor profesională, acasă sau la școală. Școala adevarată presupune contactul direct elev-profesor, ca parte a formării educaționale a tinerilor”, a declarat primarul Emil Boc, pentru Monitorul de Cluj.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


 

În cadrul dezbaterii au mai participat:

  • Teresa Czerwińska, Banca Europeană de Investiții, vicepreședinte pentru educație;
  • Michaela Šojdrová, Parlamentul European, membru al Comisiei pentru cultură și educație;
  • Li Andersson, Ministrul Educației, Finlanda;
  • Simona Kustec, Ministrul Educației, Cercetării și Sportului, Slovenia;
  • Jean-Michel Blanquer, Ministrul Educației Naționale, Tineretului și Sportului, Franța.

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc, dezbatere despre Strategia Europeană pentru Universități în Comitetul European al Regiunilor

abonare newsletter