Educație

Testele din salivă pentru elevi, lipsite de precizie! Un sfert din elevii pozitivi, NECONFIRMAȚI de testele PCR

Ministerul Educației a introdus în această săptămână testele pe bază de salivă în rândul elevilor, însă acestea nu sunt deloc precise.

Teste de salivă pentru elevi, lipsite de precizie! Un sfert din elevii pozitivi, NECONFIRMAȚI de testele PCR Teste de salivă pentru elevi, lipsite de precizie! Un sfert din elevii pozitivi, NECONFIRMAȚI de testele PCR

Testele pe bază de salivă au fost un criteriu pentru redeschiderea școlilor în toată țara, dar lucrurile au luat o întorsătură bruscă în ultimele zile. Autoritățile au distribuit aceste teste în rândul copiiilor și a început marea testarea a elevilor.

 În prima zi, 86 dintre ei au fost depistați pozitivi la COVID-19 și 38 dintre ei au fost testați de urgență cu PCR.  Surpriza a fost una imensă când au venit testele, deoarece doar 16 au avut test pozitiv PCR, în timp ce 22 au primit rezultat negativ.


De altfel, nu este deloc de mirare de ce elevii  și părinții au început să vândă pe internet testele din salivă distribuite în școli.

„Să fiu sincer mi-a dat în plus de la școală și n-am ce face cu ele, eu sunt la liceu... Și atunci am zis să scap de ele”, a declarat un copil din clasa a 10-a din Tinișoara pentru Observatornews.ro


Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, este foarte dezamăgit de modul în care au ales să trateze problema testării elevii și părinții: „Dacă atâta inteligență au să facă acest lucru, dacă atât interes au pentru sănătatea propriior copii încât să vândă aceste teste pe care le-au primit gratuit în loc să le administreze propriilor copii, este un lucru pe care nu îl pot califica”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

CITEȘTE ȘI:

86 de elevi, depistați cu COVID-19 după ce autoritățile au introdus testele de salivă în școli

Primele teste de salivă au ajuns în școlile din Cluj. Cum se fac testele?

Ultimele Stiri
abonare newsletter