Educație

UBB a primit vizita ambasadorului Germaniei. Profilul multicultural al universității clujene, în centrul discuțiilor. FOTO

Ambasadorul Republicii Federale Germane la București, Peer Gebauer, s-a aflat în vizită la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. El a apreciat că unul din rolurile liniei germane din cadrul UBB este de a reflecta istoria Transilvaniei și a României.

Din partea UBB, la întâlnire au mai participat prorectorii Christian Săcărea, responsabilul cu linia de studii în limba germană, și Călin Rus, responsabil cu relațiile internaționale. De asemenea, din partea Ambasadei a mai participat Sonja Gebauer, șefa secției cultură, educație și minoritate germană, conform unui comunicat al UBB.

„Discuțiile s-au focalizat pe profilul multicultural al UBB, Rectorul UBB și Ambasadorul apreciind că linia germană din UBB are atât rolul de a reflecta istoria Transilvaniei/României, cât și rolul de a fi o platformă de internaționalizare a UBB în prezent. Misiunile academice ale UBB – educație, cercetare, relația cu societatea – au fost de asemenea explorate în contextul colaborărilor cu Germania și al Uniunii Europene. Vizita a implicat și o întâlnire în Aula Magna a UBB cu reprezentanții liniei de studiu în limba germană din UBB”, se mai arată în comunicat.


Anul acesta UBB a sărbătorit 440 de ani de tradiție academică (în secolul al XVIII-lea Universitas Claudiopolitana având activități în latină și germană) și 25 de ani de la reluarea învățământului în limba germană la UBB.

CITEȘTE ȘI:

UBB rămâne prima universitate din țară și în 2021, al șaselea an la rând, în Metarankingul Universitar

Ultimele Stiri
abonare newsletter