Educație

Au fost selectați cei 34 de bursieri ai Fundației „Mitropolitul Bartolomeu” din anul şcolar şi universitar 2021-2022

Pentru cele 34 de burse oferite prin concurs de Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” pentru anul şcolar şi universitar 2021-2022 şi-au depus dosarul 55 de candidați din întreaga țară. Cum se acordă bursele?

Au fost selectați cei 34 de bursieri ai Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”

 

 


Pentru a stabili o ierarhie echitabilă, care să reflecte obiectiv şi transparent atât performanțele şcolare, cât şi profilul social şi familial al fiecărui candidat, evaluarea dosarelor elevilor de liceu şi ale studenților a fost făcută pe baza unei grile de punctaj, în timp ce proiectele de cercetare ale masteranzilor şi doctoranzilor au fost evaluate şi notate de o comisie de profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, potrivit unui comunicat de presă semnat de Pr. Bogdan Ivanov.

 


În urma evaluărilor, Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” i-a desemnat pe cei 34 de bursieri din acest an școlar și universitar.

Au fost aleși 18 liceeni bursieri care învaţă la colegii şi licee din Cluj-Napoca, Alexandria, Brăneşti, Corabia, Câmpulung Muscel, Caracal, Vaslui, Dorohoi şi Comăneşti.


Dintre cei 12 bursieri studenți şase sunt studenţi la medicină în Cluj, Craiova şi Iaşi, alături de studenţi la teologie, drept, ştiinţe sau psihologie. Masteranzii admişi cu proiecte de cercetare sunt de la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi de la Universitatea din Craiova, iar doctorandul admis se pregăteşte în cadrul şcolii doctorale a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.  

Cum se acordă bursele?

Listele complete cu cei înscrişi pentru concursul de burse, precum şi rezultatele fiecărui candidat sunt publicate pe site-ul Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”.


Cu fiecare bursier, Fundația va încheia un contract în care vor fi prevăzute drepturile şi obligațiile ambelor părți pe toată durata derulării bursei.

Bursele pentru elevi, în cuantum de 300 de lei lunar, se acordă pe o perioadă de 8 luni, cele pentru studenţi şi masteranzi de 400 de lei lunar se acordă pe o perioadă de 9 luni, iar bursa pentru doctoranzi este de 500 de lei lunar şi se acordă pe o perioadă de 12 luni, toate începând cu data de 15 noiembrie 2021.          


Fondul alocat pentru bursele din acest an şcolar şi universitar este de 103.200 lei, iar până în prezent, în cei 13 ani de activitate, Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” a acordat 431 de burse unor tineri din întreaga ţară, în valoare totală de 1.139.100 lei.

CITEȘTE ȘI:

34 de burse oferite prin concurs de Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” pentru anul şcolar şi universitar 2021-2022

Studenții de la UBB care învață la distanță vor primi burse în acest an universitar. Care este condiția pentru a beneficia de bursă?

Ultimele Stiri
abonare newsletter