Educație

Aproape toate școlile și grădinițele din județul Cluj, în scenariul 1! Doar la o școală nu se merge fizic

Aproape toate școlile și grădinițele din județul Cluj se află în scenariul 1 de funcționare, ceea ce înseamnă că elevii vor merge în continuare fizic la școală. La o singură școală cursurile se fac online.

 

În județul Cluj există 442 de școli și grădinițe care se află în scenariul 1 de funcționare.


Acest scenariu presupune participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în școli, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, indiferent de rata de incidență cumulată, cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu Sars-Cov-2, până la suspendarea cursurilor cu prezență fizică, pe baza cazurilor confirmate în grupă/grupă/ unitate de învățământ.

Mai există încă un scenariu de funcționare - scenariul 2. În acest scenariu există o singură școală din județul Cluj și acest lucru presupune:


- Participarea zilnică în sistem online a elevilor, în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul Sars-Cov-2 într-o clasă/grupă/unitate de învățământ, respectiv suspendarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul grupei/ clasei/ unității de învățământ.

Este vorba de Școala Postliceală „F.E.G” Cluj-Napoca.


Școlile se închid doar dacă 50% dintre clase au cursurile suspendate

Școlile rămân deschise indiferent de incidența cazurilor de Covid-19.

Cursurile cu prezenţă fizică la nivelul întregii școli se suspendă pentru o perioada de 14 zile dacă 50% din totalul grupelor/claselor au cursurile întrerupte din cauza îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, prevede ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii semnat vineri.


„La data suspendării cursurilor pentru 50% din totalul grupelor/claselor, se suspendă activitatea cu prezenţa fizică la nivelul întregii unităţi de învăţământ, pentru o perioadă de 14 zile. Măsura suspendării la nivelul unităţii de învăţământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unităţii de învăţământ/instituţiei conexe, cu avizul ISJ/ISMB şi al DSP/DSPMB. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile cu prezenţă fizică pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2”, se menţionează în document.

CITEȘTE ȘI:


Incidența Covid-19 în Cluj-Napoca a trecut de pragul de 7 cazuri la mia de locuitori! Ne așteaptă restricții dure

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter