Educație

Cum se calculează media semestrială și media generală la final de an, în 2021

Mediile elevilor se obțin în mod diferit, în funcție de susținerea sau nu a tezei. Vezi în ce mod diferă calculul mediei.

 

 


Cum se calculează media semestrială și media generală la final de an în 2021. Mediile elevilor sunt obținute în mod diferit, în funcție de categoria acestora (semestrială sau anuală) ori în funcție de susținerea sau nu a tezei la materia respectivă.

 


Cum se calculează media semestrială în 2021 la materiile fără teză

La materiile la care elevii nu susțin teza, media semestrială se calculează prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat număr întreg. În cazul în care la notă se adaugă 50 de sutimi, rotunjirea se va face în avantajul elevilor. Prin urmare, dacă spre exemplu, elevul obține nota 9,50, aceasta se va rotunji la 10.

Media la evaluarea periodică este media aritmetică a notelor înscrise în catalog, cu excepția notei de la lucrarea scrisă semestrială (teza), medie calculată cu două zecimale exacte, fără rotunjire.


Cum se calculează media semestrială în 2021 la materiile cu teză

În ceea ce privește materiile la care elevii susțin teză la finalul semestrului, media semestrială se calculează astfel: media notelor se înmulțește cu 3, după care se adună nota obținută în teză, iar totul se va împărți la 4 (exemplu: media semestrială = (3M+T)/4, unde „M” reprezintă media notelor, iar „T” reprezintă nota obținută la teză. Nota obținută se rotunjește la cel mai apropiat număr întreg, iar dacă la aceasta sunt adăugate 50 de sutimi, rotunjirea se va face în avantajul elevului).

Cum se calculează media anuală în 2021

Media anuală la fiecare disciplină se calculează făcându-se media aritmetică a celor două medii semestriale, iar rezultatul obținut nu se va rotunji.


Cum se calculează media semestrială în 2021 la elevii scutiți la sport

În cazul în care elevul a fost scutit medical la educație fizică pe un singur semestru, media semestrială la această materie va fi cea anuală.

Cum se calculează media anuală în 2021

Media anuală generală a elevilor se calculează prin realizarea mediei aritmetice, fără ca aceasta să fie rotunjită, a mediilor anuale de la toate materiile.


În ceea ce privește modulele, media generală se va calcula similar modului de calcul al mediei generale a unei materii.

În acest an școlar, elevii de clasa a VII-a vor încheia cursurile în data de 25 iunie, iar cei de clasa a XII-a, în 18 iunie. Pentru restul elevilor, anul școlar se va încheia în data de 2 iulie, conform Edupedu.ro.

CITEȘTE ȘI:

Simulare Evaluare Națională 2021. Peste 70% dintre elevii clujeni au promovat examenul

abonare newsletter