Educație

TOT ce trebuie să știi despre ADMITEREA LA LICEU în 2021. Ce licee din Cluj îi așteaptă pe elevi?

A apărut Ghidul Liceelor 2021, adresat tuturor elevilor din județul Cluj care se pregătesc să devină liceeni.

 

 


GHIDUL LICEELOR 2021. Totul despre admiterea la liceu în Cluj. Fiind o etapă importantă în viața viitorilor liceeni, în care aceștia trebuie să ia decizii cu privire la cariera lor, Ghidul Liceelor 2021 le vine în ajutor, prezentând cele mai cunoscute licee din Cluj, dar și informații importante precum calendarul admiterii ori regulile privind calcularea mediilor.

 


Citește AICI toate informațiile despre admiterea la liceu în Cluj în anul 2021: GHIDUL LICEELOR 2021.

„Absolvirea gimnaziului este un moment important în evoluția adolescenților deoarece marchează debutul dezvoltării lor personale și profesionale. Este acel moment în care ei trebuie să facă niște alegeri importante pentru cariera lor. Este important ca viitorii liceeni să fie corect informați cu privire la opțiunile pe care le au, să cunoască specializările și calificările pe care fiecare unitate de învățământ le oferă.

Evident, mai trebuie să țină cont cu obiectivitate și cu onestitate de nivelul competențelor atinse până în acest moment, de aptitudini, pasiuni, de ceea ce pot să facă, corelat cu ceea ce își doresc în viitor”, a transmis inspectorul școlar general din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj, Marinela Marc.


GHIDUL LICEELOR 2021. Totul despre admiterea la liceu în Cluj

Pandemia de coronavirus a impus și în acest an luarea unor măsuri diferite în ceea ce privește atât Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a, cât și cu privire la admiterea lor la liceu. Astfel, modificările vizează susținerea probelor pentru admiterea în clasele de învățământ vocațional. Toate schimbările la Evaluarea Națională și admiterea la licee în 2021 sunt cuprinse în Ghidul Liceelor 2021.

Citește AICI toate informațiile despre modificările la admiterea la liceu în Cluj în anul 2021: GHIDUL LICEELOR 2021.


GHIDUL LICEELOR 2021. Totul despre repartizarea la liceu în Cluj

Pentru anul școlar viitor au fost aprobate 146 de clase la nivel liceal, la filierele teoretică, tehnologică și vocațională.

„Vreau să transmit un mesaj de încurajare, de menținere a optimismului. Le urez absolvenților de gimnaziu să își construiască cu grijă viitorul, să acorde încredere și atenție tuturor oportunităților de a se dezvolta, de a învăța cât mai multe lucruri”, a mai transmis inspectorul școlar general.

Ultimele Stiri
abonare newsletter