Educație

E oficial! Toți elevii se pot întoarce de mâine în bănci. Ordinul comun, publicat în Monitorul Oficial

Elevii români se vor întoarce în bănci de mâine, conform unui ordin comun semnat de ministrul Educației și ministrul Sănătății.

 

 


De mâine, 19 mai, elevii vor putea învăța fizic în școli în toate localitățile unde rata de infectare este mai mică de 1 la mia de locuitori. Măsura adoptată de autorități vine în sprijinul elevilor care susțin examene importante în acest final de an.
 

„Noi am făcut ceea ce a ținut de noi să creăm cadrul legal, ministrul Educației și ministrul Sănătății, pentru ca acest Comitet municipal al municipiului București pentru Situații de Urgență și alte Comitete județene pentru Situații de Urgență să poată decide adaptat la realități. Deci am dat libertate. Elevilor care prezintă simptome specifice de orice fel li se recomandă să nu intre în comunitate, care au vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate, vor trebui să aibă asigurat procesul de învățare online. Teama exagerată este o vulnerabilitate”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.


Rămâne de văzut în perioada următoare câte localități vor avea o rată de infectare COVID-19 mai mică de 1 la mia de locuitori.

Ultimele Stiri
abonare newsletter