Educație

Elevii din clasele terminale încep astăzi cursurile în mediul online

Elevii din clasele terminale încep astăzi, 12 aprilie cursurile în mediul online pentru o perioadă de două săptămâni.

 

 


Pentru elevii din clasele terminale de gimanziu (clasa a VIII-a) și liceu (clasele a XII-a și a XIII-a), structura nului școlar nu se schimbă. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat în urmă cu ceva timp, că ei nu vor beneficia de o lună de vacanță, tocmai pentru a nu pierde materia pentru examenele naționale.

 


Elevii din clasele terminale încep astăzi cursurile în mediul online

Prin urmare, elevii din clasele terminale au avut o săptămână de vacanță pentru Paștele Catolic (2 aprilie-11 aprilie) și vor mai avea o săptămână de vacanță pentru Paștele Ortodox (30 aprilie-9 mai). Între cele două vacanțe exită o perioadă de două săptămâni (12 aprilie-29 aprilie) de cursuri pe care elevii le vor parcuge în sistem online.

Examenele naționale se vor susține la datele stabilite inițial

De asemenea, examenele naționale se vor susține la datele stabilite. Ministrul a anunțat că nu vor exista decalări, motiv pentru care elevii din clasele terminale nu vor beneficia de vacanța de o lună stabilită de Minister.


„Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut, respectiv 22-25 iunie pentru probele scrise ale de la Evaluarea Națională și 28 iunie – 1 iulie pentru probele scrise de la examenul de Bacalaureat”, a mai specificat ministrul Educației.

Evaluarea Națională și Bacalureatul rămân pe calendarele anunțate deja, singura modificare fiind  la examenul elevilor de a XII-a, Bacalaureat, unde probele de competențe nu vor fi mai susținute în acest an, ci echivalate, la fel ca anul trecut. 


CITEȘTE ȘI:

Elevii din clasele terminale NU vor avea o lună vacanță de Paște. Datele examenelor naționale nu se decalează

abonare newsletter