Educație

Ministrul Educației anunță noi modificări pentru elevi: „Vacanța se poate transforma în zile de școală cu prezență fizică”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță noi modificări ale anului școlar în curs: vacanța de primăvară s-ar putea transforma în recuperarea orelor cu prezența fizică a elevilor, iar școlile nu vor fi închise. Clasele terminale vor merge în continuare la școală.

 

 


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut noi declarații cu privire la modificările anului școlar aflat în curs. Conform ministrului, școlile nu se vor închide, indiferent de evoluția situației epidemiologice, iar zilele de vacanță ar putea să fie transformate în zile cu participarea fizică a elevilor la cursuri.

 


Astfel, vacanța de primăvară a elevilor s-ar putea transforma în ore cu prezență fizică, cu scopul de a recupera decalajele produse de școala online.

„Cele două săptămâni de vacanță suplimentare se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică. Aș vrea să fac o precizare importantă: școlile nu se închid pentru că elevii claselor terminale, respectiv a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, nu vor avea programul modificat”, a declarat Sorin Cîmpeanu.


Totodată, ministrul a făcut precizări importante și în legătură cu grădinițele: „Grădinițele vor putea solicita efectuarea de activități didactice cu copiii, cu avizul DSP”.

CITEȘTE ȘI


Peste 6.000 de elevi au lipsit la simularea examenului de Evaluare Națională din cauza incidenței ridicate de COVID-19

Ultimele Stiri
abonare newsletter