Educație

Masca de protecție nu este obligatorie în timpul orelor de sport. Ce excepții mai prevede ordinul?

Masca de protecție nu va fi obligatorie în timpul orelor de sport în aer liber și în timpul orelor de studiu a instrumentelor muzicale de suflu, au transmis miniștrii Educației și a Sănătății.

 

 


Masca de protecție nu mai este obligatorie la școală în două situații: în timpul orelor de sport care se desfășoară în aer liber și în timpul orelor de studiu a instrumentelor muzicale de suflat, potrivit noului ordin comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății.

 


Masca de protecție va fi purată pe toată perioada orelor de curs pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal. La orele de specialitate din învățământul vocational este obligatorie purtarea măștii de protecție, dar nu și în cazul orelor de studiu a instrumentelor de suflu. Pentru această mășură, școlile trebuie să asigure spații individuale pentru exersare.

Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, indiferent de vârstă, precum și în timpul tuturor orelor de educație fizică desfășurate în aer liber.


„Masca de protecţie este obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi pentru studenţi şi va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior, cât şi în exterior. La orele de specialitate din învățământul vocațional este obligatorie purtarea măștii de protecție, cu excepția orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. În acest caz este necesară asigurarea de spații individuale pentru exersare”, se arată în ordinul comun.

CITEȘTE ȘI:


Masca de protecție nu va fi obligatorie pentru elevi la orele de sport. Școlile speciale și vocaționale vor face orele fizic

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter