Educație

Oficial. Vaccinarea profesorilor începe de mâine! Pfizer/BioNTech și AstraZeneca, cele două seruri pentru cadrele didactice

Începând de mâine personalul din educație va avea prioritate în cadrul campaniei de vaccinare.

 

 


Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă susținută la sediul Guvernului, că vaccinarea personalului din educație va începe de mâine.

 


Potrivit coordonatorului campaniei naționale de vaccinare, imunizarea se va desfășura după următorul calendar: mâine va începe în 23 dintre județele țării, plus municipiul București. Joi va continua în 14 județe, pe 26 februarie în 2 județe și pe 1 martie ultimele 3 județe.

Pfizer/BioNTech și AstraZeneca, vaccinurile disponibile pentru profesori

În ceea ce privește tipurile de vaccin, vor fi folosite cele de la AstraZeneca pentru persoanele cu vârstă de până la 55 ani, inclusiv, și cele de la Pfizer/BioNTech pentru persoanele cu vârsta peste 55 de ani, cu excepția celor care au o contraindicație în acest sens.


Modalitatea de programare și de derulare a activităților de vaccinare a fost transmisă sub formă de instrucțini către fiecare județ, prin Direcțiile de Sănătate Publică și, de asemenea, către Ministerul Educației, încă din cursul zilei precedente.

Programarea se face după o altă modalitate, NU pe platforma națională de programare

Listele centralizate de către unitățile de învățământ vor fi trimise către Inspectoratele Școlare Județene (ISJ) și de acolo vor merge mai departe către DSP-uri.


„Direcțiile de Sănătate Publică, în funcție de capacitatea cabinetelor de vaccinare și de perioada pe care am propus-o pentru derularea activității de vaccinare, efectuează programarea persoanelor respective, iar beneficiarii vor fi anunțați prin grija Inspectoratelor școlare și a conducătorilor unităților de învățământ. Cât privește locațiile în care se va efectua vaccinarea personalului din Educației, acestea aparțin în mare parte de Ministerul Educației.”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

„Se estimează un număr de 60.000 persoane care ar urma să fie vaccinate. Deja 42.000 persoane au fost vaccinate, iar 128.000 de persoane sunt programate pentru a se imuniza", a afirmat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.


Articol scris de Sarah Gherman

Ultimele Stiri
abonare newsletter