Educație

Masca de protecție nu va fi obligatorie pentru elevi la orele de sport. Școlile speciale și vocaționale vor face orele fizic

Elevii nu vor mai trebui să poarte mască de protecție în timpul orelor de educație fizică, ci doar în timpul deplasării către sala de sport. Școlile speciale și cele vocaționale vor trece la ore în format fizic.

 

 


Președintele Sindicatului Liber al Învățământului Preuniversitar Clujean (SLIPC), Lucia Cojocaru, a declarat pentru monitorulcj.ro că una dintre măsurile controvesate privind regulile de protecție în cadrul școlilor, și anume purtarea măștii de protecție la orele de sport de către elevi, se află în acest moment în atenția autorităților, urmând ca ordinul comun al miniștrilor privind noile reguli de funcționare a unităților de învățământ în contextul pandemiei, să fie modificat.

Liderul SLIPC, Lucia Cojocaru, a adăugat că se vor face completări la ordinul comun al ministerelor Sănătății și al Educației privind funcționarea școlilor, subiectele avute în vedere fiind eliminarea obligativității purtării măștii de protecție în cadrul orelor de sport, dar și trecerea la cursurile fizice ale școlilor speciale ori ale celor vocaționale.


„Va fi făcută o completare la ordinul comun al miniștrilor pentru purtarea măștii în cadrul orelor de educație fizică, astfel încât, pe parcursul orei nu va fi obligatorie masca, ci doar până la momentul deplasării către sala de sport.

Se va mai completa ordinul cu privire la școlile speciale, urmând ca și acestea să își desfășoare cursurile în format fizic, având în vedere că în unitățile școlare de acest tip,  numărul elevilor este unul redus. Aceeași regulă se va aplica și la clasele vocaționale, mai ales la șolile de artă, unde există interacțiune doar între un profesor și un elev, fapt care reduce considerabil șansele de contaminare”, a declarat Lucia Cojocaru.


CITEȘTE ȘI

Elevii, fără mască la orele de sport? Cîmpeanu: „Trebuie să discut și cu ministrul Sănătății”

 


Se redeschid școlile după 3 luni de cursuri online! Toți elevii din 129 de școli din Cluj se reîntorc în bănci AZI

 

abonare newsletter