Educație

Florin Cîțu: „Dacă lucrurile rămân așa, clar se redeschid școlile din 8 februarie!”

Florin Cîțu, premierul României, a explicat că dacă lucrurile „rămân așa cum sunt” în momentul de față, privind evoluția pandemiei, atunci elevii se pot întoarce numaidecât la școală, în bănci.

 

 


Florin Cîțu a anunțat că dacă totul rămâne sub control, „clar se vor redeschide școlile”, în format tradițional.

 


Decizia finală va fi luată în data de 2 februarie, mai spune prim-ministrul:

„Decizia se va lua pe 2 februarie. Şi noi ne uităm, zilnic primesc de la domnul Arafat statisticile şi analize şi în detaliu şi ne uităm exact să vedem cum evoluează pandemia. Este un alt lucru important pentru că noi toţi ne axăm acum pe campania de vaccinare, ceea ce e important să comunicăm, dar trebuie să nu uităm că, încă, în România există o pandemie şi la nivel global”, a menționat Cîțu.


Măsurile de protecție trebuie respectate ca să se poată redeschide școlile fizic

Florin Cîțu a evidențiat și importanța respectării măsurilor de prevenție împotriva COVID-19. Atâta timp cât cetățenii le folosesc, răspândirea virusului va fi diminuată, iar școlile se vor redeschide.

„Trebuie să păstrăm măsurile de restricţie, trebuie să purtăm mască, distanţarea socială şi toate celelalte măsuri care au dat rezultate până astăzi. Monitorizăm clar, zilnic, situaţia”, a explicat Florin Cîțu.


„Este clar că vom începe pe 8 februarie cu acele condiții pe care le-a anunțat domnul președinte”, a spus premierul la Europa FM. Este clar în contextul în care lucrurile nu se agravează.

Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, este clar că vom începe pe 8 februarie cu acele condiţii pe care le-a anunţat domnul preşedinte când a enunţat că vom deschide şcolile pe 8 februarie", a declarat Florin Cîţu, marţi, la Europa FM, întrebat dacă este "cale de întoarcere" în privinţa deciziei privind redeschiderea şcolilor începând cu data de 8 februarie.


Cum se va merge la școală în Cluj?

În localitățile din scenariul verde toți copiii vor putea merge la școală în format fizic, în scenariul galben elevii din clasele primare, clasele a VIII-a și a XII-a și copiii de la grădinițe vor participa la ore în format fizic, iar în localitățile din scenariul roșu vor rămâne acasă elevii din clasele de gimnaziu și liceu, iar copiii de la grădiniță și din clasele I-IV vor merge la școală fizic.

Subprefectul Clujului, Irina Munteanu, a explicat cum se vor întoarce elevii la școală, dacă acest lucru va fi posibil, după ce a fost întrebată dacă cei mici vor fi vaccinați odată cu persoanele programate atunci:

„În această situație se vor crea culoare separate de acces către sălile de sport, intrări separate delimitate, aspect care a fost discutat înca de la inceput cu UAT-urile care au optat pentru această variantă.”

Așadar, în cursurile școlare și procesul de vaccinare vor fi desfășurate concomitent.

Redeschiderea școlilor, de o importanță majoră

Florin Cîțu a mai scos în evidență importanța majoră a redeschiderii școlilor în format tradițional, cu elevii în bănci. Totuși, acest aspect este influențat de gradul de conformare la măsurile impuse de lege.

Premierul susține redeschiderea școlilor, fizic, din spusele sale:

„Vreau să deschidem şcolile pe 8 februarie, este important să deschidem şcolile pe 8 februarie, aş vrea să deschid toată economia, nu numai şcolile, dar depindem, bineînţeles, de cum evoluează pandemia”, a adăugat Cîțu.

Pentru a face toate aceste lucruri posibile, totuși, vaccinarea anti-COVID-19 este esențială:

„Şi ca să deschidem şcolile, să deschidem economia, trebuie să ne vaccinăm şi trebuie să păstrăm aceste măsuri de restricţie, este simplu. Mască, dezinfectant şi să ne vaccinăm. Dacă facem aceste lucruri, veţi vedea că vom deschide economia cât mai curând”, a afirmat Cîţu.

CITEȘTE ȘI:

Tragedie la o facultate din Cluj-Napoca! Un student a murit înaintea unui examen

 

„Haos” în sistemul de învățământ! Școală online, ore sâmbăta, directori scoși din funcție? Autoritățile nu oferă răspunsuri concrete.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter