Educație

O casă din cartierul clujean Bună Ziua se transformă în creșă și grădiniță

În ședința extraordinară de miercuri, 20 iunie, consilierii locali vor dezbate un proiect de Hotărâre privind reamenajarea unei clădiri din zona Bună Ziua și transformarea sa într-o creșă și grădiniță.

 

 


Consilierii locali vor avea pe masă proiectul de Hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) – amenajări exterioare (organizarea ocupării parcelei) și schimbare de destinație din locuință unifamilială în creșă și grădiniță cu trei grupe de copii, pe strada Adrian Marino nr. 23. Conform proiectului, se va menține amplasarea construcției existente, însă va fi realizată o scară de evacuare în caz de incendiu, pe fațada estică a acesteia.

 


Toate investițiile propuse prin această documentație de urbanism vor fi suportate de beneficiarii acesteia. Inițiativa vine din partea Asociației „Happy Hearts Education” – un centru educațional condus de Török Zita și situat la aceeași adresă –, iar parcela ce face obiectul PUD, în suprafață totală de 447 mp, este situată pe latura estică a străzii Adrian Marino, fiind delimitate de terenuri cu fond construit.

Zonă verde și grădină cu flori la noua creșă din Bună Ziua

Prin PUD se reglementează modul de ocupare a parcelei (zona curții de recreație, zona instalațiilor de joacă, zona verde, inclusiv grădină cu flori, zonă ocupată de construcții). În interiorul parcelei vor fi două locuri de parcare la sol, locuri de parcare pentru biciclete în vecinătatea aleii de acces în clădire, alte parcări suplimentare fiind amenajate pe parcela închiriată de la numărul 27.


La o dezbatere publică organizată în mai 2020, nimeni din partea publicului nu s-a prezentat. Astfel, nefiind înregistrate sesizări și reclamații, proiectul de reconversie a casei de locuit cu subsol și etaj, elaborat de SC Still Proiect SRL, are undă verde spre validare în Consiliul Local, având deja avizul favorabil al arhitectului-șef al municipiului Cluj-Napoca, Claudius Daniel Pop.

CITEȘTE ȘI:


150 de locuri noi în creșele din Cluj-Napoca, în 2020. Două creșe vor fi construite de la zero, în anii următori


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter