Educație

Bugetul de stat va acoperi banii pentru bursele școlare. Boc: „Ne-a asigurat primul ministru de acest lucru”

Emil Boc a participat la întâlnirea de la Palatul Victoriei, alături de alți primari, pentru a se stabili dacă bursele școlare vor fi asigurate de bugetul de stat.

 

 


Banii pentru bursele școlare vor fi incluse în bugetul de stat, potrivit premierului Florin Cîțu. Astăzi s-a făcut o întâlnire la Palatul Victoriei pentru a se stabili acest lucru, unde a participat și Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

 


De asemenea, gratuitatea transportului public va fi rezolvată, îi asigură pe primari Florin Cîțu.

„Problema burselor și a transportului public, există două prevederi legale: bursele au fost stabilite ca și cunatum prin lege, iar primul ministru ne-a asigurat că vor fi în legea bugetului de stat banii pentru burse, la Ministerul Educației. Privind gratuitatea transportului public, se va găsit o formulă de calcul pentru cost / elev, astfel încât și acest lucru să fie revolzat. Vom vedea la legea bugetului de stat cum va fi rezolvat acest lucru”, a declarat Emil Boc la ieșirea de la Guvern.


Cuantum minim de 100 de lei pentru bursele elevilor, aprobat în premieră în ședința de Guvern din 4 decembrie 2020. La acesta întâlnire s-a stabilit cuantumul minim al burselor de performanță, studiu sau de ajutor social pentru elevii din învățământul preuniversitar din anul școlar 2020-2021. Autoritățile pot stabili un cuantum mai mare, în funcție de posibilitățile financiare ale unităților administrativ-teritoriale.

Pe data de 20 ianuarie 2020, Ministrul Educației a anunțat că elevii vor circula gratuit pe baza carnetului de elev, vizat de către unitatea școlară”, iar pe 27 mai 2020 a fost publicată Hotărârea de Guvern care aproba acest lucru. Însă, nici până acum nu există o metodologie de aplicare a acestei hotărâri.


CITEȘTE ȘI:

Burse mai mari pentru anul școlar 2020-2021. Ce burse vor avea elevii din Cluj în semestrul II?

 

abonare newsletter