Educație

Educatorii și învățătorii ar putea fi vaccinați cu prioritate

Educatorii și învățătorii ar putea fi vaccinați cu prioritate, pentru redeschiderea grădinițelor și claselor primare cât mai repede, a declarat ministrul Educației.

 

 


Ministerul Educației ar putea face propunerea de vaccinare prioritară a educatorilor și învățătorilor, „pentru a fi corelată cu prioritatea acordată grădinițelor și învățământului primar”, în vederea redeschiderii, a spus noul ministru Sorin Cîmpeanu, într-o emisiune.

 


„Deja încadrarea personalului din școli în cea de-a doua grupă de prioritate este un lucru important, demonstrează atenția acordată educației. Vom lua în considerare, împreună cu personalul specializat responsabil de vaccinare – pentru că nu Ministerul Educației are această responsabilitate -, dar vom face propunerea eventual de vaccinare prioritară a educatorilor și învățătorilor, pentru a fi corelată cu ceea ce tocmai am spus, prioritatea acordată grădinițelor și învățământului primar. În grădinițe și învățământul primar, apropierea cadru didactic-elev este cea mai importantă în raport cu celelalte forme de învățământ. Toate sunt importante, însă în învățământul primar și grădinițe este încă și mai importantă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Aleph News.

Potrivit strategiei de vaccinare împotriva Covid-19, profesorii vor fi vaccinați în a doua parte a etapei a II-a. Astfel:


- În prima etapă sunt incluși lucrătorii din domeniul sănătății și social

- În prima fază a etapei a 2-a, este inclusă populația cu grad de risc (persoane în vârstă, persoane cu boli cronice),


- Apoi urmează lucrătorii din domenii esențiale – personal-cheie din instituțiile statului, apărare, ordine publică, siguranță națională și personalul judecătoresc, personalul din sectorul economic vital

- După aceștia, lista continuă cu personalul din unitățile de învățământ și creșe, urmat de personalul poștal, personalul cultelor, angajați media, personalul din salubritate


- În etapa a 3-a este populația generală, iar copiii – la final.

CITEȘTE ȘI

Profesorii vor fi vaccinați în cea de-a doua etapă de vaccinare. „Nu cred că mă voi vaccina, nu am informațiile necesare”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter