Educație

Școlile s-ar putea redeschide în primăvară dacă toți profesorii se vor vaccina

Școlile din întreaga țară s-ar putea redeschide după ce a doua etapă a vaccinării se va finaliza. Această etapă vizează profesorii, vârstnicii și persoanele vulnerabile.

 

 


Pentru a redeschide școlile în siguranță în primăvară, la sfârșitul lunii martie, toți profesorii trebuie să fie vaccinați pe atunci.

 


Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, a explicat la Digi24 care importanța vaccinării profesorilor și persoanelor vulnerabile.

Dacă aceștia se vor vaccina, școlile se pot redeschide în siguranță, cu elevii în bănci. Boala nu este atât de severă la copii, dar ei se pot infecta și chiar dacă sunt asimptomatici pot să transmită mai departe infecția, chiar persoanelor vulnerabile, cum ar fi bunicii.


Valeriu Gheorghiță a subliniat că activitatea la școală este foarte bine organizată, iar riscul de expunere al celor mici în timpul orelor este foarte mic. El a spus și că riscul este mai mare la activitățile din afara școlii, în transportul în comun sau parcuri.

„În faza a doua de vaccinare intră profesorii și populația în vârstă. Asta înseamnă că am putea redeschide școala în siguranță la sfârșitul lui martie - începutul lui aprilie când începem etapa a treia de vaccinare. Atunci am fi terminat etapa a doua pentru categoriile vulnerabile”, a declarat Valeriu Gheorghiță.


CITEȘTE ȘI:

Noi reguli pentru școala online. Elevii care stau la ore fără camera video pornită vor fi considerați absenți

 


Schimbare majoră în școli! Care sunt cele două materii care dispar din programă?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter