Educație

Liceul Elf lansează expoziția de artă Beethoven Reloaded, cu ocazia zilei de naștere a renumitului compozitor. GALERIE FOTO

Elevii de la Liceul Teoretic Elf au realizat peste 100 de lucrări de artă care vor fi prezentate prin expoziția Beethoven Reloaded. Evenimentul va fi unul restrâns, dar va fi transmis live pe pagina de Facebook a liceului.

 

 


Cu ocazia aniversării a 250 de ani de la nașterea lui Ludwig van Beethoven, Liceul Teoretic „ELF” lansează expoziția Beethoven Reloaded. Evenimentul este proiectat ca un veritabil dialog, „peste mode si timp”, cu opera compozitorului.

 


Toți elevii din municipiul Cluj au fost invitați să participe la patru competiții inedite: „Bagheta magică”, „Design –Minecraft Creative”, „Comic Book Challenge” și „Provoacă-l pe Beethoven!”. Aceste competiții au avut scopul de a descoperi un fragment din ceea ce însemană lumea lui Beethoven, printr-un soi de experimente.

Opera maestrului Beethoven apare reflectată în mai mult de 100 de lucrări, descompunând-o și recompunând-o, ca într-un puzzle uriaș. Toate lucrările participante vor putea fi admirate și în galeriile blogului cultural cooltura.elf.ro. Expoziția va fi în Muzeului de Artă Cluj-Napoca.


Vernisajul va fi transmis live

Alături de portretul compozitorului, turnat în bronz în 1913, de către sculptorul Dimitrie Paciurea (1873-1932), și de lucrările în acvaforte ale pictoriței Ilona Wittrisch (1879-1946), ce înfățișează casa compozitorului Beethoven, privitorii vor face un tur virtual al galeriei de lucrări ale elevilor, fiecare dintre ele surpinzând, în mod inedit, o notă esențială a creației maestrului german.

Vernisajul expoziţiei va fi transmis LIVE pe pagina de facebook a Liceului Teoretic „ELF”, miercuri, 16 decembrie, ora 17.30. În foaierul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, va avea loc premierea lucrărilor câștigătoare, în prezenţa managerului muzeului, Lucian Nastasă-Kovács, a curatorului expoziţiei prof. Ioan Gînscă, a directorului executiv al Liceului Teoretic „ELF”, Vladimir Pop și a directorului adjunct, prof. Mariana Pop.


Discursurile reprezentanților celor două instituții vor fi însoțite de intervenția unor invitați foarte importanți pentru Liceul Teoretic „ELF”,  și anume dirijorul Gabriel Bebeșelea și trupa Green Onions Experience.

CITEȘTE ȘI:


Veste EXCELENTĂ pentru studenții UMF Cluj-Napoca! Cum vor putea profesa în Franța?

Ultimele Stiri
abonare newsletter