Educație

SPOR DE RISC pentru PROFESORI, pe perioada pandemiei de Covid19. Câți bani primesc în plus la salariu?

Profesorii vor primi lunar între 1.500 și 2.000 de lei spor de Covid19 la salariu. Legea a fost adoptată și este pe masa președintelui, pentru promulgare.

Profesorii vor primi spor de risc pe perioada pandemiei. Câți bani le oferă statul în plus la salar lunar Profesorii vor primi spor de risc pe perioada pandemiei. Câți bani le oferă statul în plus la salar lunar

 

 


Parlamentul a adoptat marți proiectul de lege inițiat de PSD prin care cadrele didactice, dar și personalul didactic auxiliar și nedidactic, din învățământul de stat preunversitar și universitar, vor primi un stimulent de risc în cuantum în valoarea de 1.500, respectiv 2.000 de lei pentru munca prestată.

 


La votul din Parlament s-au înregistrat 158 voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi 77 de abţineri. Legea va merge la președintele Klaus Iohannis și ,daca va fi promulgată, profesorii vor încasa acest stimulent de luna viitoare.

„Începând cu anul şcolar/universitar 2020/2021, pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă instituite ca urmare a situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2, personalul didactic, personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, precum şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, beneficiază de un stimulent de risc după cum urmează: a) în cuantum de 2.000 de lei lunar, pentru personalul didactic; b) în cuantum de 1.500 de lei lunar, pentru personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic. Stimulentul de risc se acordă pe durata desfăşurării cursurilor aferente anului şcolar /universitar pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă, proporţional cu timpul în care persoanele din categoriile prevăzute îşi desfăşoară fizic activitatea în cadrul unităţilor de învăţământ în prezenţa antepreşcolarilor/ preşcolarilor/ elevilor/ studenţilor”, prevede textul.

abonare newsletter