Educație

Care sunt școlile care merg pe scenariul ROȘU din cauza numărului de infectări cu coronavirus

Cinci unități de învățământ din Cluj funcționează în scenariul 3, datorită numărului crescut de infectări cu noul coronavirus.

care-sunt-scolile-care-merg-pe-scenariul-rosu-din-cauza-numarului-de-infectari-cu-coronavirus care-sunt-scolile-care-merg-pe-scenariul-rosu-din-cauza-numarului-de-infectari-cu-coronavirus

 

 


Cinci unități de învățământ preuniversitar din Cluj vor continua desfășurarea cursurilor exclusiv în mediul online, deoarece se află în scenariul roșu.

“La nivelul județului Cluj, astăzi, 25 septembrie 2020, funcționează cinci unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 3, din considerente referitoare la criteriul epidemiologic, de pe raza a  două comune din județ. Este vorba despre comuna Cornești, ȘCOALA GIMNAZIALĂ "LIA MANOLIU" CORNEȘTI, COM. CORNEȘTI și comuna Mintiu Gherlii: ȘCOALA GIMNAZIALĂ MINTIU GHERLII, COM. MINTIU GHERLII; GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL BUNEȘTI CĂTUN, COM. MINTIU GHERLII; ȘCOALA PRIMARĂ BUNEȘTI SAT, COM. MINTIU GHERLII; ȘCOALA PRIMARĂ NIMA SAT, COM. MINTIU GHERLII”, a declarat Inspectoratul Școlar Județean.


Amintim că în decursul zilei de ieri, s-au confirmat 4 cazuri la Colegiul Național „George Coșbuc”, și prin urmare directorul școlii a luat decizia de închide unitatea de învățământ fără a primi un avis din parte autorităților.

„Decizia sau recomandarea de a trimite toți copiii acasă, dacă a existat, s-a luat fără avizul organismelor abilitate în acest sens și am solicitat deja ISJ Cluj o anchetă în acest sens și luarea de măsuri disciplinare. Nu e acceptabil ca în astfel de situații să se ia masuri în nume personal, fără a se respecta prevederile legale în vigoare”, a mai spus Abrudean.


Cele patru cazuri au fost în două clase diferite, iar cursurile celor două clase au fost suspendate pentru 14 zile.

CITEȘTE ȘI:


Patru elevi cu COVID-19, la Colegiul George Coșbuc. Activitate SUSPENDATĂ pentru 14 zile, în două clase

 

Străinii iau cu asalt UMF Cluj! Un număr uriaș de studenți străini s-au înscris în acest an

Ultimele Stiri
abonare newsletter