Educație

Iohannis: Profesorii și elevii merg cu măștile de acasă

Șeful statului a declarat, miercuri, că atât profesorii, cât și elevii vor merge la școală cu masca pe care și-o vor procura singuri.

Iohannis: Profesorii și elevii merg cu măștile de acasă Iohannis: Profesorii și elevii merg cu măștile de acasă

 

 


Președintele a fost întrebat, în cadrul unei declarații de presă, despre purtarea măștilor în școală.

„Așa s-au gândit guvernanții. Bănuiesc cu pur și simplu nu există fonduri suficiente pentru așa ceva. Din ce am discutat cu foști colegi, nu mi se pare că este o problemă extremă. Profesorii vor merge cu masca pe care și-o vor procura ei și elevii la fel”, a declarat acesta.


Atât părinții, cât și școala și autoritățile sunt responsabili pentru copii

„Fiecare țară are normele proprii. Mă voi referi la cele care vor fi valabile în România. Responsabilitatea este partajată între părți, școală, alte autorități. Fiecare cu partea lui. Nu cred că este util să căutăm din capul locului o cale pentru a învinovăți pe cineva penal, nu rezolvăm absolut nimic. Ceea ce doresc este să se desfășoare școala în condiții sigure, bune, copiii să meargă, să învețe, să se întâlnească cu alți copii și până la urmă pentru asta lucrăm cu toții și pentru asta facem regulamente”, a mai spus acesta.

Premierul, Ludovic Orban, a deschis, luni, discuția legată de asigurarea măștilor pentru elevi, în urma afirmațiilor făcute de vicepremierul, Raluca Turcan. Aceasta a spus că nu pot fi asigurate măști pentru toți elevii care merg la școală. Orban a declarat că prioritari vor fi copiii care provin din medii vulnerabile, deci vor fi disponibile măști pentru o anumită categorie de elevi.


De asemenea, Orban a amintit că Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care a alocat 175 milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autorități locale și unități de învățământ, pentru echipamente electronice și materiale sanitare, inclusiv măști.

Copiii din mediile vulnerabile sunt prioritari pentru stat

Premierul a asigurat lumea de faptul că Guvernul va deconta cheltuielile autorităților locale și alte unităților de învățământ pentru a asigura buna începere a anului școlar, însă „prioritar este să asigurăm măști pentru copiii care provin din familii vulnerabile”. Acesta este de părere că „evident că trebuie să existe măști suplimentare”, deoarece, în cazul în care copilul vine fără mască, să-i poată fi pusă la dispoziție una. „Dar acum chiar nu pot fi luate măști pentru toți copiii.”


CITEȘTE ȘI:
 

Studenții nu știu ce se va întâmpla cu anul universitar. Se vor întoarce în toamnă la Cluj?

 


Camera de relaxare pentru copii la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”

 

 

 

abonare newsletter