Educație

Măsuri de siguranță în căminele studențești. Câte persoane vor sta într-o cameră?

Au început pregătirile în cămine, cu o lună înainte de a începe cursurile. Administratorii trebuie să găsească modalități prin care să se respecte distanțarea socială. De asemenea, căminele vor fi reparate și igienizate.

Măsurile de siguranță în căminele studențești. Câte persoane vor sta într-o cameră? Măsurile de siguranță în căminele studențești. Câte persoane vor sta într-o cameră?

 

 


Fiecare cămin va avea un spațiu dedicat izolării, pentru tinerii care vor fi infectați cu noul coronavirus.

 


Datorită acestor măsuri, anul acesta numărul studenților cazați la cămin va scădea cu peste 1.000, iar cei care vor sta în cămine, au obligația de a semna o declarație pe propria răspundere.

Mai mult ca oricând, tinerii care vor prinde un loc la cămin anul acesta vor fi foarte norocoși. Dacă până acuma numărul de persoane dintr-o cameră era de 3-4, începând din toamnă, numărul locurilor va scădea drastic pentru a se păstra distanțarea socială printre studenți.


Într-o cameră de trei studenți, se vor caza doar doi studenți, iar în căminele cu grupurile sanitare comune, va sta doar câte o persoană în cameră, potrivit scenariului de la această oră. Pe lângă toate aceste măsuri, va exista un spațiu dedicat izolării pentru cei care vor fi infectați, dar și cu toate aceste măsuri tot va fi greu de controlat răspândirea virusului.

CITEȘTE ȘI:


Studenții de la UBB, "alungați" din cămine de coronavirus

 

Studenții cer măsuri clare înaintea reluării cursurilor în facultăți. Locurile în cămine, un subiect tabu pentru guvernanți

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter