Educație

Bătaie de joc la adresa absolvenților. Se pot organiza festivități, după ce ministrul Educației le-a interzis

Serbările de premiere se pot organiza în aer liber, în curtea școlii, cu respectarea distanțării fizice, a anunțat ministrul Educației după ce, deja, foarte multe școli au ales să organizeze festivități în mediul online.

Festivitate de absolvire Festivitate de absolvire

Sfârșitul ciclului gimnazial și al celui liceal a fost în acest an plin de tristețe pentru absolvenți, deoarece erau convinși că nu vor avea parte de o festivitate de premiere.

CITEȘTE ȘI:


Festivitate de absolvire în timp de pandemie. Absolvenții școlii „Ion Creangă”, sărbătoriți altfel în acest an

După ce inițial declarase că nu se pot organiza festivități, ministrul Educației a revenit cu un răspuns în care clarifica situația.

Festivitățile se pot organiza în aer liber

Totuși, se pare că serbările de sfârșit de an, activitățile de premiere a elevilor „se pot organiza în aer liber, în conformitate cu prevederile legii stării de alertă”, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Educației, Monica Anisie.


Anunțul oficialului vine după ce instituția pe care o conduce a răspuns oficial presei că „revenirea în unitățile de învățământ vizează doar elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii terminali din școala profesională și școala postliceală, în condiții de siguranță, întrucât, începând cu data de 2 iunie, pentru o perioadă de două săptămâni, se derulează doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale”.

Monica Anisie a revenit asupra răspunsului remis presei de Ministerul pe care îl conduce și a susținut că acel răspuns „a fost strict referitor la activitățile care se pot desfășura în interiorul unităților de învățământ. Răspunsul cuprinde prevederile art. 42 din Legea 55, legea stării de alertă. Dar activitățile de premiere a elevilor „se pot organiza în aer liber, cu respectarea distanțării”, a declarat Anisie.


Festivitate doar după examene

Totuși, Monica Anisie le recomandă cadrelor didactice să organizeze festivități după ce trece perioada dedicată examenelor naționale.

„Recomandarea mea pentru colegii profesori este să realizeze astfel de activități de premiere după susținerea examenelor naționale”, a afirmat ministrul Educației, pentru Edupedu.ro.


CITEȘTE ȘI:

IMPRESIONANT! Mesajul unei diriginte de clasa a VIII-a care nu și-a putut îmbrățișa elevii la despărțire

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter