Educație

IMPRESIONANT! Mesajul unei diriginte de clasa a VIII-a care nu și-a putut îmbrățișa elevii la despărțire

O dirigintă a cărei elevi acum au absolvit clasa a VIII-a și care urmează să susțină Evaluarea Națională a publicat un mesaj impresionant pe rețelele de socializare, despre despărțirea prin care au trebuit să treacă.

Diriginta Cord Marinela și elevii ei Diriginta Cord Marinela și elevii ei

În această perioadă, în mod normal, ar fi trebuit să aibă loc festivitățile de absolvire. Însă din cauza pandemiei școlile sunt închise, iar festivitățile au fost anulate fără drept de apel. Unele școli au găsit metode inedite de a-i sărbători pe absolvenți, în timp ce alți diriginți nu pot decât să se bucure de amintirile pe care le-au adunat împreună cu elevii timp de patru ani.

CITEȘTE ȘI:


Festivitate de absolvire în timp de pandemie

Marinela Cord, profesoara în comuna Călățele, județul Cluj, nu a putut să le înmâne diplome copiilor, să îi strige în care și să susțină ultima oră de dirigenție. Cu o parte din acești copiii a reușit să impresioneze o țară întreagă, deși provin de la o școală mică, dintr-un sat.

CITEȘTE ȘI:


O mână de copii de la țară iau premii după premii la Olimpiada mică de Geografie

A publicat însă un mesaj care impresionează până la lacrimi, pe rețelele de socializare.

„Ce se întâmplă în sufletul profesorului diriginte atunci când copiii lui își vor lua zborul spre alte orizonturi? Te copleșesc amintirile acumulate în patru ani și încerci să fii tare, căci doar ai mai trăit momentul ăsta, de mai multe ori... îi porți în minte și în suflet și cu emoții crezi că ești o persoană importantă pentru ei, poate cel mai important profesor pe care l-au avut vreodată. Mai știi că ei vor uita lacrimile în secunda în care vor păși pe porțile altor școli, iar tu, diriga minunată (deși cu câteva luni în urmă bombăneau printre dinți când le făceai vreo observație cât de mică), vei mai stărui puțin în cugetele lor, după care te vei estompa din ce în ce mai mult și te vrei transforma în amintire. Spun că vor reveni, te vor căuta negreșit, o să îți povestească cum este în noua școală, ce rezultate au. Îi cuprinzi pe toți cu privirea, le dorești în gând și cu vorba să le fie bine acolo unde îi va purta viața și îi rogi doar atât: să fie buni, să nu uite de unde au plecat, să fie oameni”, a scris Marinela Cord.


CITEȘTE ȘI:

„Gaudeamus igitur” nu va răsuna pe holurile liceelor în acest an. Mărturiile absolvenților de clasa a XII-a.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter