Educație

Regulile noi de înscriere în clasa pregătitoare 2020

Evaluarea dezvoltării copiilor pentru înscrierea la clasa pregătitoare, numită în trecut evaluare psihosomatică, se va face în acest an doar pentru cei care nu au frecventat grădinița sau care s-au întors din străinătate și care nu au împlinit încă 6 ani la data de 1 septembrie 2020, potrivit noii metodologii aflate în lucru la Ministerul Educației.

Regulile noi de înscriere la clasa pregătitoare 2020 Regulile noi de înscriere la clasa pregătitoare 2020

Pentru ceilalți copii, care împlinesc 6 ani după 1 septembrie și care au fost la grădiniță, înscrierea la clasa pregătitoare va fi făcută pe baza unei cereri și a unei recomandări din partea grădiniței.

Copiii care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2020 și care NU au frecventat grădinița sau care au venit din străinătate trebuie să treacă prin evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică, în centrele județene de resurse și asistență educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE/CMBRAE), se arată în proiectul de metodologie.


Pentru ceilalți copiii născuți în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 inclusiv și care au mers la grădiniță, înscrierea în clasa pregătitoare 2020 se face în baza unei recomandări eliberate de grădiniță, renunțându-se la evaluarea psihosomatică. Părintele poate cere grădiniței să-i transmită recomandarea “și prin poștă cu confirmare de primire sau prin mijloace electronice.”

Părinții divorțați pot transmite (nu doar depune, cum era până acum) o copie a hotărârii judecătorești definitive din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului.


CITEȘTE ȘI:

ATENȚIE, părinți! S-au anunțat datele de înscriere ale copiilor la grădiniță și în clasa pregătitoare!

 


Școala în stare de urgență. Sunt de acord părinții cu închiderea școlilor? Ce urmează după 15 mai?

 

abonare newsletter