Educație

ATENȚIE părinți și elevi! Structura anului școlar NU a fost modificată!

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a transmis un mesaj oficial prin care a anunțat că structura anului școlar nu a fost modificată și că există numeroase știri false distribuite pe această temă în mediul online.

 Sursă foto: The Romania Journal Sursă foto: The Romania Journal

Reacția oficială a Ministerului vine după ce pe rețelele de socializare a apărut un ordin fals privind reluarea în școli a cursurilor suspendate din cauza pandemiei COVID 19. Documentul – catalogat oficial drept un fals de către Ministerul Educației – simula inclusiv semnătura ministrului și antetele guvernului și al ministerului. Amintim că este pentru a doua oară în aceeași săptămână când structuri false ale anului școlar sunt distribuite pe rețelele de socializare.

„Vă informăm că informațiile și documentul puse în circulație astăzi, 1 aprilie, în mediul online, potrivit cărora structura anului școlar 2019-2020 a fost modificată, sunt false! Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale și vă asigurăm că Ministerul Educației și Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate. Așa cum se cunoaște, aceste decizii depind de evoluția pandemiei generate de coronavirus/COVID-19”, se arată într-un comunicat transmis de MEC.


Când se vor relua cursurile

În weekendul trecut a apărut pe rețelele de socializare primul anunț fals cu privire la o nouă structură a semestrului al II-lea școlar, în plină epidemie de coronavirus. Monica Anisia, Ministrul Educației, a declarat că se analizează mai multe variante pentru cursuri și pentru examenele naționale.

 „Mai avem puțin de așteptat, pentru că toate deciziile pe care le vom lua în cadrul Ministerului Educației vor fi corelate cu ceea ce se întâmplă în situația evoluției epidemiei COVID-19. Ceea ce vreau să înțeleagă toată lumea este faptul că îmi doresc ca niciun elev sau cadru didactic să nu fie infectat și vom reveni la cursuri atunci când siguranța lor este posibilă. Am publicat împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare o serie de teste de antrenament tocmai pentru a-i menține pe elevii din clasele terminale în contact cu pregătirea pentru examene. Am luat în considerare propunerile Consiliului Național al Elevilor și îi asigur că vom lua toate măsurile în așa fel încât elevii să nu aibă de suferit. Sfatul meu către elevi este să rezolve aceste teste de antrenament. Pe data de 3 aprilie vom publica baremul, iar elevii se pot autoevalua. Dar în același timp îi rog și pe colegii mei profesori să îi ajute pe elevi în rezolvarea acestor teste de antrenament. Profesorii, elevii și părinții au la dispoziție 2 numere de telefon la care pot apela, prin proiectul Ambasador, pentru susținerea emoțională în această perioadă grea (0771.141.767 și 0771.141.750)”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației în urmă cu câteva zile, potrivit edupedu.ro.


Amintim că toate școlile și grădinițele sunt închise de pe data de 11 martie 2020 până cel puțin după Paște – potrivit anunțurilor oficiale – pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Monica Anisie face denunț penal în cazul știrilor false

Ministerul Educației anunță că va face denunț penal în cazul anunțurilor false de reîncepere a anului școlar, distribuite pe rețelele de socializare.


„Ministerul Educației și Cercetării va formula denunț penal pentru ca organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate pentru distribuirea în spațiul public a unor înscrisuri false care au rolul de a genera confuzii. Ministerul Educației și Cercetării se delimitează categoric de acțiunile acestor persoane și de conținutul fals al documentului. Documentul vehiculat în spațiul public nu este emis de Ministerul Educației și Cercetării”.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter