Educație

Consiliul Județean al Elevilor Cluj se implică în problemele școlilor

Membrii Consiliului Județean al Elevilor Cluj (CJE) au demarat un proiect prin care doresc să se implice mai mult în viața elevilor din școlile din județ.

Campania #drepturilenusuntopționale, inițiată de Consiliul Județean al Elevilor Cluj va cuprinde mai multe subcampanii.

„Ne dorim ca prin această campanie să ajungem în cât mai multe instituții de învățământ și împreună să facem auzită vocea elevilor pe care îi reprezentăm și nu în ultimul rând să tragem un semnal de alarmă tuturor participanților din sistemul de învățământ, semnal de alarmă asupra faptului că există multe bețe în rotițele sistemului”, a transmis CJE Cluj.


Astfel, membrii consiliului vor verifica regulamentele interne ale școlilor, vor face vizite de studiu pentru consiliile școlare și le vor ajuta dacă e nevoie și vor verifica site-urile instituțiilor.

„În lege este prevăzut că școlile trebuie să publice tot pe site-urile lor, de la hotărârile consiliului de asminitrație, la regulamente și documente de interes public”, a explicat Rareș Gălățan, președintele CJE Cluj.


De asemenea, se vor activa consiliile școlare în școlile unde figurează doar pe hârtie, fără activitate pentru ca elevii să se poate reprezenta la nivelul școlilor în care învață. În instituțiile unde nu există un consiliu școlar, membrii CJE vor ajuta la înființarea unuia.

Un alt proiect mare pe care doresc să îl pună în aplicare este înființarea de consilii școlare și la nivelul gimnaziului.


„Este un proiect care a început la nivel național și vrem și noi să îl împlementăm. Va fi puțin mai dificil, dar încă ne gândim la o strategie cum să dezvoltăm substructurile junior”, a adăugat Rareș Gălățan.

De asemenea, membrii CJE vor să fie mai implicați în problemele unităților de învățământ, motiv pentru care în viitorul apropiat va fi lansat un formular prin care elevii din tot județul pot să raporteze o problemă.


Astfel, prima acțiune pe care au demarat-o în cadrul acestei campanii a avut loc la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, unde în regulamentul intern a existat o prevedere prin care elevii puteau să doneze o sumă de bani către școală, în loc să fie sancționați disciplinar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter