Educație

Schimbări la vârful UMF. Cine sunt prorectorii Universității de Medicină și Farmacie Cluj?

În ședința Senatului de marți, noii prorectori ai Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca au fost validaţi.

Schimbări la vârful UMF Cluj. Cine sunt noii prorectori ai Universității de Medicină și Farmacie?, foto: Raymond Füstös/ monitorulcj.ro

După alegerile pentru funcţia de rector care au avut loc la UMF Cluj-Napoca şi în urma cărora prof. univ. dr. Anca Dana Buzoianu a fost aleasă să conducă instituţia, în ședința Senatului din data de 4 februarie 2020, a fost rândul noilor prorectori să fie validaţi. Rectorul UMF Cluj-Napoca a prezentat echipa managerială cu care dorește să contribuie la consolidarea și dezvoltarea universității, prorectorii instituţiei fiind următorii:

Prof. dr. Daniel Mureșan – Prorectoratul pentru Dezvoltarea Academică și Administrație Universitară. Este șeful Disciplinei Obstetrică-Ginecologie I, fost prodecan al Facultății de Medicină și membru în Senatul Universității.


Prof. dr. Carmen Mihu – Prorectoratul Didactic. Este șef al disciplinei Histologie, fost prodecan al Facultății de Medicină și membru în Senatul Universității.

Prof. dr. Mihaela Băciuț – Prorectoratul Științific. Își desfășoară activitatea în cadrul Disciplinei Chirurgie Maxilo Facială și Implantologie a Facultății de Medicină Dentară și este membru în Senatul universitar.


Conf. dr. George Dindelegan – Prorectoratul pentru Rezidențiat și Cursuri Postuniversitare. Face parte din colectivul Disciplinei Chirurgie I a Facultății de Medicină, este directorul Centrului de aptitudini practice și simulare în medicină și membru în Senatul universitar.

Prof. dr. Radu Nicolaie Oprean – Prorectoratul pentru Asigurarea Calității și Relații Internaționale. Este șeful disciplinei Chimie Analitică și Analiză Instrumentală, a fost director al Școlii Doctorale și a fost prorector al Universității în perioada 2008-2012.


„Alegerea echipei de prorectori care va fi alături de mine în implementarea tuturor planurilor pe care le-am propus pentru acest mandat este un moment important al activității mele ca rector al Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu. Dintotdeauna am fost de părere că sinergia unei echipe este cea care duce la împlinirea celor mai curajoase proiecte. Prin numirea colegilor mei prorectori, mă asigur de continuitatea realizărilor importante care au făcut din instituția noastră un etalon de profesionalism în educarea și pregătirea studenţilor noștri”, a declarat prof. univ. dr. Anca Buzoianu, rectorul UMF Cluj-Napoca.

Membrii Senatului au votat în unanimitate numirea în funcție a prorectorilor Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, pentru mandatul 2020-2024.


CITEȘTE ȘI: FOTO/VIDEO EMOȚIONANT! Promoția centenară de la UMF Cluj-Napoca și-a luat adio de la băncile facultății

Ultimele Stiri
abonare newsletter