Educație

Monica Anisie revine asupra declarațiilor și promite măsuri după dezastrul de la testele PISA

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a stabilit un calendar cu activităţi ce urmează să fie desfăşurate în perioada imediat următoare, astfel ca până la finalul anului să existe un set de măsuri concrete, cunoscute şi asumate. Decizia vine după apariţia rezultatelor PISA.

Anunțurile vin după ce, în ziua anunțării rezultatelor PISA de către OECD, ministrul Anisie a declarat că nu trebuie să ne îngrijoreze rata de 44% analfabetism funcțional arătată de PISA 2018, pentru că rezultatele obținute de România nu reprezintă o imagine a întregului sistem de educație.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Ministerul Educaţiei Naţionale, după anunţarea rezultatelor înregistrate de elevii români la evaluarea PISA 2018, ministrul Monica Anisie a stabilit un plan de măsuri.


Astfel, luni, 9 decembrie, o echipă de specialişti şi cercetători în ştiinţele educaţiei, coordonată de ministrul Educaţiei, va realiza o analiză detaliată a rezultatelor PISA 2018, iar această analiză va constitui fundamentul pentru identificarea şi adoptarea unor măsuri specifice.

Apoi, peste o săptămână, în 16 decembrie, va avea loc o dezbatere pe acest subiect, adresată specialiştilor şi reprezentanţilor profesorilor, cât şi elevilor şi societăţii civile.


„În urma consultărilor, la sfârşitul lunii decembrie va fi definitivat un set de măsuri concrete, cunoscute şi asumate de toţi actorii educaţionali”, se arată în comunicatul MEC.

abonare newsletter