Educație

Vacanța de vară s-ar putea prelungi cu încă O SĂPTĂMÂNĂ

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut oficial, în ședința de Guvern, ministrului Educației, să amâne cu o săptămână începutul școlii pentru data de 16 septembrie.

Potrivit Edupedu, cererea ar veni din partea patronatelor din turism.

„Vă rog doamna ministru Ecaterina Andronescu să luați în calcul începerea anului școlar de la 16 septembrie, sunt convinsă că este încă o măsură așteptată de elevii din România”, au fost cuvintele premierului Viorica Dăncilă la finalul ședinței de Guvern de astăzi.

Ministrul Educației ia în calcul ca săptămâna tăiată de la începutul lunii septembrie să fie adăugată la finalul școlar, ceea ce ar decala și datele la care se vor susține examenele naționale.


Decizia vine după ce Andronescu a stabilit oficial prin ordin de ministru că școala începe în data de 9 septembrie 2019. Potrivit unor surse din Ministerul Educației, conducerea instituției nu ar fi de acord cu modificarea, spunând că ar exista efecte negative asupra eficienței actului didactic.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru Edupedu.ro că abia luni se va decide dacă ministerul va amâna începerea anului școlar cu o săptămână.


„Noi când am luat decizia pe 9 septembrie, am luat-o în Comisia de Dialog Social și mi se pare firesc să facem același lucru. Ca urmare, am convocat Comisia pentru luni dimineață”, a spus Andronescu.

Amintim că dubii cu privire la data începerii anului școlar au existat încă din momentul aprobării structurii anului școlar 2019-2020. Hotelierii de pe litoral i-au spus ministrului Turismului, Bogdan Trif, că scurtarea vacanței școlare de vară le va afecta afacerile și i-au cerut să facă demersuri pentru a fi prelungită vacanța mare.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter