Educație

UBB, magnet pentru studenții străini. Reportaj despre Transilvania din perspectiva unui spaniol

Visul multor tineri din România este să studieze peste hotare, dar și universitățile din țară atrag destui studenți străini.

UBB, magnet pentru studenții străini. Reportaj despre Transilvania din perspectiva unui spaniol UBB, magnet pentru studenții străini. Reportaj despre Transilvania din perspectiva unui spaniol

Tinerii străini vin la noi ca să studieze medicina, economia sau chiar jurnalismul și laudă sistemul românesc de educație. Unii dintre ei ar vrea chiar să își găsească un job și să se stabilească aici, potrivit digi24.ro. Pe lângă universitățile din București, Iași sau Timișoara, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca atrage anual peste 600 de studenți străini.

„Avem studenţi care vin din zone exotice precum Chile, China, Japonia. Vin cu Erasmus, de foarte multe ori îşi prelungesc perioada de Erasmus şi se întorc pentru studii de master şi doctorat”, a declarat Laura Irimieș, purtătorul de cuvânt al UBB.


Este și cazul lui Francisco Manuel, un tânăr originar din Malaga (Spania), care a terminat de curând Jurnalismul. Este fascinat de Transilvania, așa că a luat legătura cu Universitatea „Babeș-Bolyai”. Ba mai mult, tânărului spaniol îi place atât de mult România, încât se gândește serios să se stabilească aici.

„Am căutat acest intership pe internet, ei sunt foarte fericiți că am venit aici. Fac un reportaj despre istoria și cultura Transilvaniei din perspectiva unui spaniol. Voi sta aici pentru trei luni, deocamdată, până pe 30 septembrie. Dar, dacă îmi găsesc un loc de muncă, voi rămâne aici”, a mărturisit Francisco Manuel.

Ultimele Stiri
abonare newsletter