Educație

Studenții de la Facultatea de Studii Europene cer anchetă privind prezența la cursuri a Gabrielei Ciot

Studenții solicită o anchetă asupra prezenței Secretarului de Stat Gabriela Ciot (PSD) la cursurile asumate de la Facultatea de Studii Europene din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”.

Studenții de la Facultatea de Studii Europene cer anchetă privind prezența la cursuri a Gabrielei Ciot Studenții de la Facultatea de Studii Europene cer anchetă privind prezența la cursuri a Gabrielei Ciot

Printr-o petiție adresată decanului prof. dr. Nicolae Păun, respectiv prodecanilor conf. dr. Georgiana Ciceo, conf. dr. Adrian Corpădean și conf. dr. Mircea Maniu, studenții cer verificări dacă Gabriela Ciot și-a respectat obligațiile. Aceștia se referă la statutul personalului didactic din învățământul preuniversitar (Legea 1/2011), care reglementează funcțiile, competențele, responsabilitățile, drepturile și obligațiile specifice personalului didactic și didactic auxiliar, precum și ale celui de conducere, de îndrumare și de control.

Având în vedere că Secretarul de Stat, membru al PSD, doamna Gabriela Ciot, este coordonatorul specializării Management și Negocieri Internaționale și Europene, Masterat FSE, cât și datorită faptului că doamna Ciot face parte din echipa de conducători de doctorat, domenii și teme de cercetare, vă solicităm următoarele:


– O ANCHETĂ cu privire la PREZENȚA doamnei Gabriela Ciot la cursurile asumate prin contractul de muncă din anii universitari: 2017/2018 și 2018/2019;

– Dacă domnia sa a fost suplinită la facultate, în Cluj-Napoca, cât timp își exercita mandatul de secretar de stat în București;


– Dacă a respectat suma totală a orelor de muncă dintr-o normă didactică sau de cercetare;

– Explicații cu privire la prezența doamnei Ciot în cadrul universității, în general în weekenduri.


Stimați profesori, activitatea profesională nu poate fi pusă în paranteze de cea politică, în acest sens vă solicităm măsuri legale și mai ales MORALE. Prestigiul Universității Babeș-Bolyai trebuie apărat!”, se arată în textul petiției inițiate de un grup de studenți din cadrul Facultății de Studii Europene de la Universitatea „Babeș-Bolyai”.

Clujeanca Gabriela Ciot a fost numită secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe în septembrie 2017, în locul lui Bogdan Mănoiu. Ciot este doctor în relaţii internaţionale şi studii europene al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, iar în 2015 a fost consilier al ministrului pentru Fonduri Europene.

Ultimele Stiri
abonare newsletter